Chinese dinosaurussen, Zaterdag 29 september

28/09/2007 10:00



Hortus Haren



Haren - Een unieke Chinese tentoonstelling zal vanaf 29 september in de Hortus Haren te zien zijn. Levensgrote skeletten en replica's zijn door alle tuinen en kassen geplaatst. Na de succesvolle ijssculpturen van een paar jaar geleden heeft de Hortus Haren weer een groot evenement binnen de poorten.

Nooit eerder heeft China een tentoonstelling van dit formaat over dinosaurussen buiten de landsgrenzen gebracht. Daarom is deze tentoonstelling ook zo uniek en is de Hortus Haren hier uitermate blij mee. Onder de dinosaurussen bevinden zich de bekende Tyrannosaurus Rex en de Brachiosaurus met respectievelijke grote van 7 meter en 12 meter. De skeletten zijn nog groter en reiken ver over de 20 meter. De skeletten staan opgesteld in de hal waar de eerder zo succesvolle ijssculpturen hebben gestaan en de bewegende en brullende dinosaurussen staan door de hele Hortus opgesteld.

Chinezen bouwen op
Vanuit de musea waar de Hortus Haren mee samenwerkt is een hele delegatie overgevlogen. Dit team van de musea uit de miljoenen steden Tjianjin en Chongqing bestaat uit specialisten die de gehele expositie opgebouwd en gereed gemaakt hebben voor de opening op 29 september.

Voor wie is deze tentoonstelling bedoeld? De Hortus Haren mikt eigenlijk op alle bewoners van heel Nederland net zoals bij de eerdere zo succesvolle tentoonstelling van de "ijssulpturen". Hierbij wordt onder andere gedacht aan gezinnen, scholen, 65 plussers maar ook is de Hortus goed te bezoeken door mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Om het voor de bezoekers makkelijk te maken heeft de Hortus op de website de mogelijkheid gecreëerd om tickets via het internet te bestellen. www.hortusharen.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.hortusharen.nl