TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 28-09-2007

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 29 september
Radio 1 - 11.04 uur

ONDERWERPEN TROS KAMERBREED
ZATERDAG 29 SEPTEMBER

Aan de vooravond van de Algemene Financiële Beschouwingen is Jan Kees de Jager (CDA), staatssecretaris van Financiën, te gast. Hij is verantwoordelijk voor de Belastingdienst en voor het terugdringen van bureaucratische regels. Belastingen zijn niet alleen goed voor de staatskas, maar kunnen ook aansporen tot ander gedrag, zo vindt De Jager. Een gesprek over 'groene belastingen' (de vliegtax) en overbodige regelgeving.

PvdA-Kamerlid Aleid Wolfsen is één van de twee burgemeesterskandidaten van Utrecht. Utrechters kunnen op 10 oktober in een referendum op hem of op Ralph Pans stemmen. Inmiddels wordt er meer over het referendum gepraat dan over de kwaliteit van de kandidaten, omdat beide lid van de PvdA zijn. Maar wat wil Wolfsen met Utrecht en waarom kiest hij voor het lokale bestuur?

En Halbe Zijlstra is ook te gast bij Kees Boonman en Margriet Vroomans. Hij is kamerlid voor de VVD en was tot vorig jaar fractievoorzitter in de gemeenteraad van Utrecht. Hij praat over het WRR-rapport Identificatie met Nederland, over de problemen in de VVD en over het burgemeestersreferendum in zijn stad: op wie gaat hij stemmen?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl