Gemeente Waterland


Gemeentebestuur maakt werk van verbetering relatie burger en bestuur

KERNEN ILPENDAM, KATWOUDE, OVERLEEK EN WATERGANG BEZOCHT DOOR GEMEENTEBESTUUR

Leden van de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en het managementteam hebben op zaterdag 29 september 2007 deelgenomen aan een excursie in het gebied van de gemeente Waterland. Bezocht werden de kernen Ilpendam, Katwoude, Overleek en Watergang. De werkbezoeken vonden plaats als uitvloeisel van de op 28 april 2005 door de gemeenteraad opgestelde verklaring ter verbetering van de relatie tussen burger en bestuur.

De in 2005 opgestelde verklaring geeft aan dat de herkenbaarheid van de gekozen volksvertegenwoordiging vergroot moet worden. Om daaraan invulling te geven wordt jaarlijks een excursie georganiseerd. In 2006 zijn de kernen Marken, Uitdam en Zuiderwoude bezocht. Dit jaar waren de kernen Ilpendam, Katwoude, Overleek en Watergang aan de beurt.

Het programma van 29 september 2007 zag er als volgt uit. In Katwoude is een bezoek gebracht aan Henri Willig Kaasmakerij BV. De heer Henri Willig gaf enthousiast uitleg over de activiteiten van zijn bedrijf. Daarna kreeg het gemeentebestuur een kijkje in de keuken van de Theetuin van de familie Deun in Overleek. Vervolgens werd de nieuwe speeltuin in Watergang bezocht, waarbij een bestuurslid van de Stichting De laatste mol een en ander toelichtte. De excursie werd voortgezet met een kennismaking met Landbouwmechanisatiebedrijf P. Schouten te Ilpendam. Na een rondleiding door dit bedrijf werd als laatste een bezoek gebracht aan biologisch melkveebedrijf Achtervennen. Bij dit afsluitende bezoek verzorgde de familie Hoogendoorn een kaasproeverij.

Het gemeentebestuur ervaart deze werkbezoeken als zeer positief. Deze kennismakingen geven een goed beeld van de veelsoortige (bedrijfs)activiteiten in de gemeente Waterland.

Voor 2008 staan bezoeken aan de Dollard, Broek in Waterland en Monnickendam op het programma.