Ingezonden persbericht


persbericht / ROBERT ROELINK

Almelo, 11 SEPT. 2007

11 / 11 ALARM GELUIDEN; ROBERT ROELINK DE MODERNE-KUNST-NOMADE; "DE AFVALBAK IS DE TOTEMPAAL VAN DE WESTERSE MAATSCHAPPIJ VAN NU."

"Mijn atelier is de buitenwereld." Zwervend kunstenaar Robert Roelink is weer in Almelo gedurende de maand september en tijdens de Atelier Route op 29 en 30 september. "De afvalbak is de totempaal van de Westerse maatschappij van nu"; is zijn stelling.

Het Almelose publiek heeft al eerder kennis kunnen maken met Robert Roelink, in het atelier aan de Bavinkstraat 4. Tijdens de Atelier Route zal hij ook daar weer opduiken en werk exposeren in en rond het pand. Roelink reist heel Nederland door met zijn Mobiele Atelier. Door te wonen en te werken in en buiten zijn zes-persoons-camper is de kunstenaar Robert Roelink heel flexibel, kan hij meedoen aan allerlei kunstfestivals en ook kennismaken met veel andere kunstenaars en nieuwe exporuimten. Waarom een mobiel atelier? "Ik wil de elementen kunnen voelen! Die inspireren me. Mijn atelier is de buitenwereld."

Zo kan hij ook op afroep gemakkelijk workshops geven, exposeren en of installaties bouwen voor kunst-routes. In Almelo gaat hij een een hernieuwde kennismaking met de blauwe afvalbakken aan. De vorige keer haalde hij er allerlei materiaal uit voor zijn werk, nu stopt hij er wellicht dingen in, legt er voorwerpen op of bij... ...HOREN, ZIEN, VOELEN EN RUIKEN zijn zijn thema's voor deze periode.

"De afvalbak is de totempaal van de Westerse maatschappij van nu", stelt hij. Houd ze dus in de gaten, die afvalbakken, en laat je verrassen... ...

... ...Er gewoon zijn met alles wat je hebt als kunstenaar, de totale 100% KUNST beleving van mij als kunstenaar! Dat is wat Almelo kan verwachten. In mijn hoofd spelen verschillende projecten die ik in Almelo wil lanceren. Een geur explosie, een kleur explosie, een beeld explosie en geluid explosie... ...Kunst mag je voelen, ruiken, horen en zien. Juist in de openbare ruimte!

De eerste week heb ik mij bezig gehouden met GEUR. Wellicht dat er wat te ruiken was, een frisse geur rond de afvalbakken? De kunstenaar gaat nu de laatste drie weken helemaal los! Hoewel de eerste week alleen vanuit de thema Geur was benaderd gaat hij nu alle combinaties aan! Vandaag zijn er vooral ALARM-GELUIDEN te horen!

Houd ook zijn internetpagina in de gaten; www.justtobe.org !

JUST TO BE het initiatief van Robert Roelink zorgt dat er op interssante manieren verschillende werelden aan elkaar kunnen worden gelinkt...

EINDE PERSBERICHT

L.s.,

Bij vragen en/of opmerkingen kan er altijd gebeld worden naar 06 4519 2814

Met vriendelijke groet,

Robert Roelink

www.justtobe.org

'Just to be' is een initiatief van Robert Roelink, werkzaam als kunstenaar/grafisch ontwerper, die blijvend van zich laat horen. Het hele jaar zal het initiatief zich bezig gaan houden met eigen projecten, workshops, ontwerpen en exposities om de wereld van morgen te prikkelen.

Postadres: Reijer Anslostraat 63 2025 TB Haarlem M 06 4519 2814 E pers@justtobe.org