Theatervoorstelling 100Pascal op locatie in Woerden en Overvecht


UTRECHT, 20070919 -- Zaterdag 29 september gaat de theatervoorstelling 100Pascal van Lard Adrian in première op het Defensie-eiland in Woerden. Het Lab presenteert de voorstelling op deze unieke locatie tot en met 6 oktober. Daarna reist 100Pascal door naar De Reuzenhal van de voormalige vervoershallen in Utrecht Overvecht, waar tot en met 13 oktober 2007 gespeeld wordt.

100Pascal is een herkenbare voorstelling over wat we het liefst verborgen zouden willen houden. Pascal is graag alleen in zijn loods bij de zee. Maar nu neemt hij zijn vriendin mee en duiken ook zijn vriend en vader op. In het hoofd van Pascal wordt het langzaam voller. Dat leidt tot herkenbare, soms humoristische verwikkelingen over ongelukkige omstandigheden en in elkaar draaiende gedachtespinsels. Ambities verwikkeld met sociale verplichtingen, onzekerheden en onverwacht stuwende gevoelens.

Regisseur Lard Adrian studeerde in 2002 af aan de Toneelschool Arnhem. Bij Het Lab maakte hij eerder onder regie van Erik Whien Zoals de dag. Met Mathijs Verboom was hij verantwoordelijk voor Storm und Drank bij Het Gasthuis, met Arjan Bouwmeester voor Jij denkt te weten wat ik denk, denk ik bij het Laagland en met Catatonia voor Tandjakkeren in het Pick-up Theater. Ook speelde hij in voorstellingen van onder andere Polly Magoo, de Theatercompagnie en Huis aan de Amstel.

100Pascal wordt uitgebracht naar aanleiding van een voorstudie uit 2005, die ontstond uit improvisaties en vanuit de teksten van Anouk Saleming. Zij won in dat jaar de Charlotte Köhler prijs voor haar jeugdtheaterwerk.

Het Lab in Utrecht ondersteunt jonge professionele theatermakers die met hun kunst een brug willen slaan tussen de eigen volwassen dromen en kinderen en jongeren. Het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen aan deze avontuurlijke manier van theater maken.

Regie: Lard Adrian
Tekst: Anouk Saleming, Lard Adrian en acteurs
Spel: Dorus van der Meer, Désirée Snackey, Menno Stijntjes en Joop Wittermans
Vormgeving: Mieke Wolters en Sanne Martha





Ingezonden persbericht