Ingezonden persbericht

Persinformatie

13 augustus 2007

Poëziefestival Dichter aan huis in Den Haag en Gent.

Op 29 en 30 september zal de negende editie van het tweejaarlijkse poëziefestival Dichter aan huis plaatsvinden. Veertig dichters zullen vijf keer per dag voordragen uit eigen werk in veertig Haagse woonkamers en ateliers. De helft van het aantal deelnemende dichters bestaat uit Vlamingen waaronder Geert van Istendael, Tom Lanoye en Peter Verhelst. Onder de Nederlandse dichters zullen o.a. Kader Abdolah, Ilja Leonard Pfeijffer en K. Schippers voordragen uit eigen werk.

Dichter aan huis is geen massale podiummanifestatie. Integendeel, de persoonlijke ontmoeting tussen dichters en publiek is het uitgangspunt van het festival. Na afloop van ieder optreden krijgen de bezoekers de gelegenheid om - op informele wijze - een dialoog aan te gaan met de dichters.

Dit is bij theaterfestivals fysiek niet mogelijk. Zo gevarieerd als de locaties zijn, zo divers zijn ook de dichters; van hofjeswoning tot stadspaleis, van poetry slam tot hermetische poëzie. Naast theaterperformer Bart Chabot, poetry slamwinnaars Erik Jan Harmens en Eva Cox zijn er ook meer ingetogen dichters te beluisteren zoals Neeltje Maria Min, Charles Ducal en Erik Lindner. Een bezoek aan Dichter aan huis is een unieke ontdekkingstocht vol poëtische verrassingen.

In 2005 vond Dichter aan huis voor het eerst ook plaats in Gent. Het succes van het festival is aanleiding om op 13 en 14 oktober de tweede editie van Dichter aan huis in Gent te organiseren. De programmering is nagenoeg gelijk aan die in Den Haag.

Dichter aan huis is geen megamanifestatie. Gezien het beperkt aantal plaatsen is het raadzaam tijdig te reserveren. Ter gelegenheid van het festival zal een bundel verschijnen met bijdragen van alle deelnemende dichters. Elke festivalbezoeker ontvangt een exemplaar.

Inlichtingen:

Stichting Dichter aan huis

Ferry Simonis

Tel.: 06 45656917

www.dichteraanhuis.nl

festival@dichteraanhuis.nl

Deelnemende dichters

Kader Abdolah (alleen Den Haag), Ali Albazzaz, Robert Anker, Mohammed Benzakour, H.C. ten Berge, Norbert De Beule, Paul Bogaert, Tsead Bruinja, Dimitri Casteleyn, Bart Chabot, Eva Cox, Jozef Deleu, Bernard Dewulf, Charles Ducal, Luuk Gruwez (alleen Gent), Erik Jan Harmens, Peter Holvoet-Hanssen, Geert van Istendael, Tjitske Jansen, Tom Lanoye, Erik Lindner, Gwy Mandelinck (alleen Gent), Neeltje Maria Min, Thomas Möhlmann, Hagar Peeters (alleen Gent), Ilja Leonard Pfeijffer, Bart Plouvier, Frank Pollet, Alexis de Roode, K. Schippers, Rob Schouten, Koen Stassijns, Mustafa Stitou, Bart Stouten, Ivo van Strijtem, Peter Theunynck, Vrouwkje Tuinman, Hans Verhagen, Peter Verhelst, Eriek Verpale, Hans Wap (alleen Den Haag), Menno Wigman, Harry Zevenbergen (alleen Den Haag).

Foto's Kader Abolah ©Annelies Doom (rechtenvrij, bij gebruik graag naamsvermelding)