Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie houdt open huis in Zevenaar, Arnhem-Zuid en Ede
Publicatiedatum: 3-9-2007 9:13:46

ZEVENAAR/ARNHEM/EDE - De politie Gelderland-Midden houdt op 29 september, 6 oktober en 13 oktober open huis. In en rond de bureaus in respectievelijk Zevenaar, Arnhem-Zuid en Ede worden op deze dagen tussen 10 en 16 uur tal van activiteiten ontplooid, ten einde bezoekers een kijkje achter de schermen te geven.

Behalve dat het werk in al haar facetten wordt getoond, wordt het publiek ook in de gelegenheid gesteld het werk te beleven. Tal van afdelingen geven acte de presence, ofwel door informatiestands ofwel door demonstraties. Daarbij kan worden gedacht aan de politiehonden en hun geleiders, het Arrestatieteam en de technische recherche. Ook wordt er informatie gegegeven over het werken bij de politie.

In Zevenaar zal verder aandacht worden besteed aan het project Streetwise dat zich richt op de aanpak van jeugdoverlast in Zevenaar en Duiven; bovendien bestaat voor enkelen de mogelijkheid om op een politieboot te varen op de Rhederlaag. In Arnhem-Zuid wordt de politiedag aangegrepen om het bureau aan de Groningensingel officieel te openen. De dag in Ede op 13 oktober (landelijke politiedag) staat vooral in het teken van verkeersveiligheid; in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) worden tal van activiteiten ontplooid (waaronder de opzet van een slipbaan).

Beperkte parkeerruimte
In alle gevallen geldt dat parkeerruimte in de buurt van de politiebureaus beperkt is. Bezoekers worden dan ook opgeroepen zoveel mogelijk lopend of fietsend te komen of gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Website
Voor deze dag is een speciale website opgezet: www.politiedag.nl. Op deze site staat meer informatie over de drie dagen.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie | Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3524721

---

West-Veluwe Vallei

---

Duo opgepakt na vernielingen bij station

Publicatiedatum: 3-9-2007 11:18:53

BARNEVELD - De politie van Barneveld heeft zondagavond op het station aan het Stationsplein twee jongens opgepakt die ervan verdacht worden vernielingen te hebben aangericht. Het gaat om een twintigjarige Utrechter en een negentienjarige Edenaar. Getuigen waarschuwden rond kwart voor elf de politie nadat ze gezien hadden dat het duo onder meer met stenen aan het gooien was. Ook zou er een brandje zijn gesticht. Op aanwijzingen van de getuigen konden agenten even later de twee mannen aanhouden. Op en rond het station bleken onder meer een abri en een reclamezuil te zijn beschadigd. Het duo is voor nader onderzoek ingesloten.
(07-134892)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld in Renkum
Publicatiedatum: 3-9-2007 11:18:04

RENKUM - Een 35-jarige man uit Arnhem is zondagavond door de Renkumse politie aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 24-jarige vriendin uit Renkum. De twee zouden ruzie hebben gekregen in de woning van de vrouw. Het slachtoffer zou daarbij volgens haar zeggen door haar vriend zijn geslagen en had kans gezien de woning uit te vluchten. Gewaarschuwde agenten troffen de man nog in de woning aan, waarna hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding vonden agenten ook enkele wikkels verdovende middelen en een zogenoemd vlindermes. Het wapen en de drugs werden in beslag genomen. De Arnhemmer is voor verhoor ingesloten.
(07-134865)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee mannen aangehouden na familieruzie

Publicatiedatum: 3-9-2007 11:17:32

EDE - De Edese politie heeft zondagmiddag twee mannen aangehouden na een familieruzie in een woning in de Edese wijk Veldhuizen. Bij de politie was omstreeks kwart over drie gemeld dat er een vechtpartij in de woning gaande zou zijn. Toen agenten daar aankwamen bleek de ruzie al voorbij. Enkele familieleden die erbij betrokken waren bleken ook te zijn vertrokken. Omdat er sprake was van een gewonde werd ook even poolshoogte genomen bij het ziekenhuis. Daar troffen agenten naast een slachtoffer een 25-jarige man uit Oosterhout (N.B.) en een 31-jarige Edenaar aan die kennelijk bij de ruzie betrokken waren geweest. Zij werden daar aangehouden. Het slachtoffer, een achttienjarig meisje uit Oosterhout (N.B.), bleek enkele verwondingen te hebben waaraan zij zich moest laten behandelen. Toen later bleek dat niemand aangifte wilde doen werden de beide aangehouden mannen vrijgelaten. Wat de precieze aanleiding tot de ruzie was is onduidelijk gebleven. (07-134793)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053