Gemeente Hilversum

'Stel je voor!' zet particatie op de Agenda

27 september 2007
Onder het motto 'Stel je voor!' wil het college van burgemeester en wethouders samen met inwoners, bedrijfsleven, scholen en instellingen creatief en innovatief invulling geven aan een Agenda voor de participatie van allochtone én autochtone Hilversummers. Op zaterdagavond 29 september zal wethouder Ben Hammer het initiatief ter gelegenheid van de (tweede) Iftar-maaltijd (Kerkbrink) toelichten.

Uitgangspunt van 'Stel je voor!' is de participatie van Hilversummers niet vóór, maar mèt hen handen en voeten te geven. Op de participatieagenda komen meerjaren prestatie-afspraken met scholen, instellingen en bedrijven om de integratie daadwerkelijk te bevorderen. Streven is de Agenda nog dit jaar aan de gemeenteraad aan te bieden, waarna betrokken partijen in de samenleving medeverantwoordelijk worden voor de uitvoering.

Met het oog op de Agenda vinden in november 2007 vijf open bijeenkomsten plaats rond de thema's onderwijs/arbeidsmarkt (specifiek: media-arbeidsmarkt), vrouwen, jongeren, wonen/leefomgeving en ontmoeting/participatie (o.a. cultuur en sport). Om de discussie en meningsvorming rond het thema 'participatie' te bevorderen, verzorgt de theaterorganisatie Rzpkt per themabijeenkomst een voorstelling. Rzpkt verzorgt door het hele land voorstellingen over maatschappelijke vraagstukken, waaronder integratie en achterstandssituaties. De resultaten van de theater/themabijeenkomsten vormen de bouwstenen voor de participatieagenda.

Het voornemen om vorm en inhoud te geven aan een participatiebeleid is onderdeel van het collegeprogramma 2006-2010.