Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 27 september 2007

Hoofdrol voor Carry Tefsen in korte horrorfilm

De Bug beleeft première op Nederlands Film Festival

Zaterdagavond 29 september a.s. gaat op het Nederlands Film Festival de korte horrorfilm De Bug in première. De hoofdrol wordt gespeeld door Carry Tefsen. De Bug is de debuutfilm van regisseur Martijn Smits, die eerder producties voor TMF maakte, naast verschillende commercials en videoclips. De Bug vertelt het verhaal van Mia (Carry Tefsen) een eenzame, bejaarde vrouw die haar mobiele telefoon ziet veranderen in een kwaadaardig monster. Dan begint de strijd.

Opvallend in deze korte film zijn de special effects die verzorgd zijn door ShoSho (eerder verantwoordelijk voor de special effects in de horrorfilm Doodeind). De Bug is in vier dagen met een minimaal budget gedraaid.

De Bug is een productie van Pellicola, het productiebedrijf van Nick Jongerius, Daniel Koefoed en Erwin van den Eshof. De producent maakte vorig jaar de horrorfilm Doodeind, die onlangs genomineerd is voor alle prijscategorieën bij het Amerikaanse ScreamFest. Dit festival wordt van 12 tot en met 21 oktober gehouden in de Grauman's Mann Chinese 6 Theatres in Hollywood. Doodeind is op 14 oktober te zien in Los Angeles.

Eerder was Doodeind genomineerd voor de Zilveren Méliès d'Argent, een initiatief van de European Fantastic Film Association en ontving Doodeind de Filmprijs van de Stad Utrecht tijdens het Nederlands Film Festival van vorig jaar.

Zie ook: www.debugfilm.nl

----------