Politie Zeeland


---


W-2929-2007 Aanrijding tussen fietser en auto, Vlissingen
Op de kruising Pres. Rooseveltlaan/Mercuriusweg zijn vrijdagmiddag rond 14.30 uur een fietser en een auto met elkaar in botsing gekomen.
Een 32-jarige automobilist uit de gemeente Kapelle stond stil op de Mercuriusweg voor de haaietanden voor de kruising met de President Rooseveltlaan. Een 24-jarige fietser uit Vlissingen stond stil op het fietspad. Beiden trokken tegelijk op waarna een botsing volgde. Het voorwiel van de fiets kwam onder de auto en de 24-jarige fietser kwam ten val. Hij is met een pijnlijke knie met de ambulance voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

Z-2030-2007 Hardrijder aan de kant gezet, Schoondijke
Tijdens een snelheidscontrole op de N61 werd vrijdagavond een 35-jarige automobilist uit Papendrecht aan de kant gezet.
Hij passeerde de laser met een snelheid van 129 km/pu terwijl ter plaatse 80 km is toegestaan. Tijdens het aanspreken, namen agenten een alcohollucht waar, waarna van de 35-jarige bestuurder een blaastest werd afgenomen. Deze gaf aan dat hij teveel alcohol had genuttigd. De automobilist is meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt voor de snelheidsovertreding en voor rijden onder invloed van alcohol.

W-2031-2007 Verwarde man aangehouden, Vlissingen
Vrijdagmiddag rond 16.15 uur was een melding binnengekomen dat een man wild om zich heen aan het slaan was met een fietspomp. Dit zou zijn ter hoogte van de Kolvenierstraat/Zeemanswerve.
Ter plaatse troffen agenten de man aan die vermoedelijk onder invloed van drugs was. Volgens getuigen was hij met zijn fiets tegen een geparkeerde auto gereden en had hij schade veroorzaakt. De man, een 25-jarige Roosendaler, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

W-2032-2007 Politie zoekt doorrijder na ongeval, Biggekerke
De politie is op zoek naar de bestuurder van een rode auto die vrijdagmiddag is doorgereden na een ongeval. Hierbij raakte een 92-jarige man uit de gemeente Veere gewond.
De 92-jarige man fietste rond 16.50 uur over het fietsgedeelte van de rotonde Klaassesweg/Valkenisseweg toen zijn fiets werd geraakt door een rode personenauto die met grote snelheid vanaf de rotonde de Klaassesweg opreed, richting Zoutelande.
De bejaarde man kwam ten val op het wegdek en werd door omstanders opgevangen. Hij is later zelf naar de huisarts gegaan waar bleek dat hij diverse schaafwonden had aan zijn hoofd, hand en been. De rode auto is na de aanrijding niet gestopt, maar met hoge snelheid doorgereden richting Zoutelande.
De politie is op zoek naar de bestuurder van de rode auto en getuigen van het ongeval. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.