Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Buddynetwerk Zuid Holland in de problemen

De stichting Buddynetwerk in Zuid-Holland zit in de problemen. De financiering van de stichting is door de invoering van de WMO overgegaan van drie zorgkantoren naar veertien gemeenten. En dat gaat niet goed.

De stichting Buddynetwerk is actief in gemeenten in het zuidwesten van Zuid Holland, zoals Leiden, Den Haag en Zoetermeer. Stichting Buddy Netwerk geeft ondersteuning aan ongeveer 220 ernstig chronisch zieke patiënten ondersteuning met 250 vrijwillige buddy's. Daaronder zijn ook mensen met een spierziekte. Omdat het WMO-beleid bij gemeenten maar traag van de grond komt en buddyzorg volgend jaar door gemeenten moet worden gefinancierd, dreigt de stichting in de problemen te komen.

Ook zijn lang niet alle gemeenten bereid om organisaties te finanicieren die regionaal werken. Ze kijken niet verder dan de gemeenteneus lang is. Het gevolg is dat organisaties die in meerdere gemeentes werken in de problemen komen. De kans is groot dat meer goed draaiende regionale organisaties de negatieve gevolgen van de WMO gaan voelen. Op dit moment heeft nog niemand een oplossing voor dit probleem.

Bron: Zorg+Welzijn
29 september 2007

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400