Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg zaterdag 29 september

TILBURG, 29 september 2007

Rijksrecherche onderzoekt schietincident na achtervolging verdachte auto

TILBURG: De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar een schietincident zaterdagmorgen waarbij de politie Midden en West Brabant betrokken is.

Rond 03.30 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg het verzoek binnen om assistentie. Een surveillancewagen van de KLPD achtervolgde een auto die met hoge snelheid over de rijksweg A58 richting Tilburg reed. Het slingerende rijgedrag deed vermoeden dat de bestuurder onder invloed van alcohol was en agenten wilden de bestuurder een blaasproef afnemen. De man, die samen met twee andere mannen in de auto zat, negeerde echter herhaaldelijk het stopteken. Na enige tijd nam hij op de A58 de afslag Goirle/Turnhout en op Belgisch grondgebied kwam hij in botsing met de KLPD-wagen die probeerde de auto te laten stoppen. Vervolgens draaide de bestuurder om en reed weer terug richting Nederland. De agenten van de KLPD raakten niet gewond bij de actie, ook hun auto kon gewoon verder. Eenmaal weer in Tilburg aangekomen schoot de auto op de Ringbaan-West ter hoogte van het Laar van de weg en belandde in een sloot. De drie inzittenden vluchtten en in een poging hen aan te houden, werd door politiemensen geschoten. Het drietal wist te ontkomen. Ook een uitgebreide speurtocht op het Laar-terrein met honden had niet het gewenste resultaat.

Zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij politiemensen zich genoodzaakt voelen te schieten, stelt de Rijksrecherche nu een onderzoek in.

NB. De woordvoering in deze zaak ligt bij het OM in Breda (076-8872403).

Politie handen vol aan horecatoezicht in centrum van Tilburg

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond- en nacht de handen vol gehad aan het horecatoezicht in het centrum van de stad. Er werden tien aanhoudingen verricht voor vechten, belediging en niet opvolgen van bevel/vordering.

Bij een vechtpartij nabij een horecazaak aan het Piusplein werden vier mensen aangehouden. Twee van hen, een 15-jarige Tilburger en een 17-jarige jongen uit Zwijndrecht, werden door portiers aangewezen als betrokkenen bij de vechtpartij. Toen een agent hen om opheldering vroeg, uitte het tweetal serieuze bedreigingen richting de agent die daarvan aangifte deed.

Een 16-jarige jongen uit Goirle trapte een deuk in een politiebus toen de gemoederen hoog opliepen. Een jongen uit Tilburg (15) bemoeide zich met het politiewerk en kon zich niet legitimeren.

Ook op het Piusplein werd een 31-jarige Gilzenaar aangehouden die ruzie had met zijn vriendin. Daarbij was hij zo boos dat hij een plantenbak omtrapte bij een kroeg. Toen portiers hem aanspraken, werd hij erg recalcitrant. En 19-jarige vrouw werd aangehouden, nadat ze een 17-jarige plaatsgenote had geslagen in een kroeg.

Een 27-jarige Tilburger werd op de Heuvel aangehouden, nadat hij een andere stapper had geslagen. Een 19-jarige Tilburgse vond het nodige om agenten te beledigen, waarna ze werd opgepakt. Op de Heuvel werd ook een 46-jarige Tilburger aangehouden die in een cafetaria ruzie had gemaakt. Agenten vroegen hem om rustig naar huis te gaan, maar dat weigerde hij.

Een 30-jarige inwoner van Baarle-Nassau ten slotte was behoorlijk onder invloed op het Louis Bouwmeesterplein en weigerde elke medewerking. Hij mocht mee naar het bureau.

Er werden tijdens het horecatoezicht ook nog vijf bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, alcohol drinken op straat, negeren rood verkeerslicht en overtreden gesloten verklaring.

Dronken Goirlenaar weigert elke medewerking

GOIRLE: Een 62-jarige Goirlenaar is vrijdagmiddag rond 14.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een getuige zag hoe de man op de Kempenlaan bijna tegen een lantaarnpaal reed en hevig over de weg slingerde. De Goirlenaar weigerde elke medewerking, zowel aan de blaasproef als de ademanalyse als de bloedproef. Zodoende is niet vast te staan hoe ernstig hij onder invloed was. De weigering wordt hem doorgaans door Justitie ernstig aangerekend; het is niet voor niets als misdrijf benoemd in het wetboek. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Auteur: Andre van den Hul