Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda zaterdag 29 september

BREDA, 29 september 2007

Rustig verlopen horecatoezicht centrum van Breda

BREDA: Het horecatoezicht van de politie in het centrum van Breda was in de nacht van vrijdag op zaterdag redelijk rustig te noemen. Er werden drie aanhoudingen verricht. Twee Bredase broers van 25 en 27 jaar werden gearresteerd voor mishandeling en openlijke geweldpleging. In een cafetaria aan de Reigerstraat werd gevochten door een aantal vrouwen en toen die op de grond waren gevallen, zou de man samen met zijn broer de vrouwen hebben mishandeld. De politie heeft twee aangiften opgenomen; de mannen zitten nog vast ten behoeve van het onderzoek. Een 45-jarige Bredanaar die de politie belemmerde in het werk rondom de cafetaria, werd na enkele waarschuwingen ook aangehouden. Hij is weer op vrije voeten.

Voor foutief parkeren werden 15 processen-verbaal opgemaakt, ook voor wilplassen (2x), softdruggebruik (1x) en rijden zonder helm (2x) gingen mensen op de bon.

Winkeldieven opgepakt

BREDA: Twee meisjes van 14 en 15 jaar zijn vrijdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden in een kledingwinkel in de Barones. Personeel zag dat het tweetal enkele kledingstukken wilde stelen, maar had de bedoelingen door. In een paskamer hadden de verdachten de prijskaartjes van de kleding gehaald. Beide meisjes bekende de diefstal; bekeken wordt of ze in aanmerking komen voor doorverwijzing naar bureau HALT.

BREDA: Een 44-jarige Bredase is zaterdagmiddag rond 12.00 uur aangehouden, nadat zij vier verpakkingen parfum had gestolen uit een winkel op de Moerwijk. Personeel betrapte haar op heterdaad. De vrouw bekende en deed afstand van de flesjes parfum ter waarde va circa 200 euro.

Automobilisten onder invloed

BREDA: Rond 18.00 uur vrijdagmiddag is een 22-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden op de Claudius Prinsenlaan. De auto waarin hij reed, stond stil voor verkeerslichten, hoewel er kennelijk wel gas gegeven werd. Een omstander dacht dat de man onwel was geworden en haalde voor de zekerheid de sleutel uit het contact. Toen de politie arriveerde bleek de man inderdaad niet aanspreekbaar en hij wist niet meer wat er was gebeurd. Agenten besloten hem aan te houden, omdat er een sterk vermoeden was dat hij onder invloed van drugs verkeerde, mogelijk in combinatie met alcohol. De uitslag van een afgenomen bloedproef moet daarover duidelijkheid bieden. Intussen is het rijbewijs van de man ingevorderd; hij bleek bij controle op het bureau al enkele malen eerder aangehouden te zijn voor rijden onder invloed sinds hij in 2004 zijn rijbewijs haalde.

BREDA: Een 41-jarige inwoner van Antwerpen werd zaterdagmorgen rond 02.00 uur aangehouden op de Graaf Engelbertlaan. Hij slingerde nogal met zijn auto, waarna agenten besloten hem langs de kant te zetten. Hij blies vervolgens 360 ug/l. Met een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal werd hij heengezonden.

Aanhouding na vernieling bij woning ex-vriendin

BREDA: Een 41-jarige Bredanaar werd zaterdagmorgen rond 02.30 uur aangehouden nabij de woning van zijn ex-vriendin in de Haagse Beemden. De vrouw had de politie gebeld, nadat haar ex diverse malen vervelend aan haar voordeur stond. Deze laatste keer had hij het glas van de voordeur vernield, aldus de meldster. Aan de ruit zat bloed en bij zijn aanhouding bleek de verdachte een snee in zijn hand te hebben. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul