Politie Zeeland


---


R-2038-2007 Onder invloed achter het stuur
Politie Zeeland heeft afgelopen nacht om 01.50 uur een 50-jarige automobilist uit Merelbeke (B) aangehouden voor rijden onder invloed.
De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.
Zijn rijbewijs is ingenomen.
Om 02.45 uur vannacht is op de Westkerkseweg in Scherpenisse een 51-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen Duiveland aangehouden voor rijden onder invloed.
Hij had 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd en kreeg een rijverbod van 5 uur.

O-2039-2007 Diefstal uit bedrijfspand
Tussen vrijdag 20.45 uur en vanmorgen 07.45 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Sint Maartensdijk.
De dader(s) hebben een raam vernield en enkele duizenden euro's weggenomen.

W-2040-2007 Verkeersongeval
Zaterdag rond 12.10 uur vond op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen een aanrijding plaats.
Een 18-jarige automobilist uit de gemeente Veere reed over bovengenoemde weg en wilde rechtdoor in de richting van de Pres. Rooseveltlaan. Hij reed op de linkerrijstrook met naar zijn zeggen 70-75 km/uur.
Hij zag dat op de rechterrijstrook een auto ging remmen voor oranje en dacht dat hij het nog wel kon halen. Vlak voor de stopstreep zag hij echter dat het licht op rood ging. Hij is gaan remmen maar uit tegenovergestelde richting kwam een 21-jarige automobiliste uit Vlissingen aanrijden. Zij wilde linksaf vanaf de Nieuwe Vlissingseweg in de richting van de Sloeweg maar werd op de kruising aangereden.
De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.
Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd.

O-2041-2007 Vier auto's, tuin en deur van woning beschadigd
Vanmorgen omstreeks 12.55 uur zijn op de kruising Machteld van Gelrestraat / Kon. Julianalaan in Tholen twee automobilisten met elkaar in aanrijding gekomen.
Een 84-jarige automobilist uit Tholen kwam vanaf de Prinses Beatrixstraat gereden en liet een van links komende fietser voorgaan en trok op.
Hij kwam daarbij in aanrijding met een 23-jarige automobilist uit Leiden die van rechts kwam.
Vervolgens botste de bejaarde automobilist tegen een geparkeerde auto aan die door de aanrijding doorschoot op een andere geparkeerde auto.
Daarna reed hij via de voortuin van een woning tegen de voordeur van een andere woning.
Hij liep een klein wondje aan zijn hoofd op maar mankeerde verder niets.