Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politiedag in Zevenaar: 4500 bezoekers

Publicatiedatum: 29-9-2007 15:58:12

POLITIE DIK TEVREDEN OVER BELANGSTELLING EN VERLOOP

ZEVENAAR - De politiedag in en rond het politiebureau in Zevenaar op 29 september heeft ongeveer 4500 bezoekers getrokken. Dat is veel meer dan was geraamd; een eerdere open dag van de politie in Zevenaar trok ongeveer 2500 bezoekers.

Het doel van de dag was dat burgers een kijkje in de keuken kregen van de verschillende aspecten van het politiewerk. Het thema was `Beleef het zelf' zodat bezoekers niet alleen iets te zien kregen, maar ook zelf politiewerk konden verrichten. De politiedag staat dan ook mede in het teken van het werven van nieuwe medewerkers. Ook worden vrijwillige politieambtenaren gezocht. Een ander doel was bovendien in contact te komen met de lokale jeugd in het district Rivierenland. In dat kader was er ruime aandacht voor het project Streetwise, dat zich richt op de bestrijding van de overlast door jongeren in de gemeente Duiven.

Gevarieerd programma
Ondanks de regen was er veel belangstelling voor demonstraties van onder meer de Aanhoudings- en Ondersteuningseenheid (AOE - Arrestatieteam) Midden-Nederland en politiehonden (en hun geleiders). Ook waren ze getuige van het optreden van politie, brandweer en de ambulance naar aanleiding van een gefingeerd verkeersongeval. Andere onderdelen van de dag waren een hennepplantage, een mobiele schietstudio en workshops van onder meer een jumper. Ook waren er stands van de technische recherche, het milieurechercheteam, het politiemuseum Rheden en het bureau Wapens en Munitie. Aan de dag werd bovendien meegewerkt door de brandweer, de ambulancedienst, de koninklijke Marechaussee en het korps landelijke politiediensten.

Probleemloos verloop
De dag is in goede orde verlopen; er deden zich geen incidenten voor en het verkeer liep vlotjes door. Ook het parkeren in de buurt van het bureau leverde geen problemen op; twee motorrijders van het korps hebben de situatie nauwlettend in de gaten gehouden. Het gedeelte van de Zonegge voor het politiebureau was voor het pand voor verkeer afgesloten. De aanwonenden zijn hierover op de hoogte gesteld; de politie heeft maatregelen genomen zodat de buren van het bureau vrije toegang hadden.

Nog twee politiedagen in Gelderland-Midden
De politiedag in Zevenaar was de eerste in een serie van drie politiedagen in de politieregio Gelderland-Midden. Volgende week zaterdag (6 oktober) vindt een politiedag plaats in en rond het bureau in Arnhem-Zuid (dat die dag zal worden geopend). Op 13 oktober (landelijke politiedag) geeft het korps acte de precense in en rond het bureau in Ede.
Voor meer informatie over die dagen kan men terecht op website www.politiedag.nl.

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie | Femke van Ottele
Telefoon: 026-3763052 bereikbaar tot 18.00 uur