Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 29-09-2007

Bedrijfsinbraken

ASSEN - In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg een bedrijvenpand aan de Transportweg ongewenst bezoek. In twee in dit pand gehuisveste bedrijven werd ingebroken. Door op de begane grond een raam open te breken konden de daders binnen komen. Om bij de bedrijven binnen te komen werden meerdere deuren vernield. De buit bestaat uit computermateriaal. (07-180786/07-180791)

ASSEN - Een tankstation aan de Balkenweg kreeg in dezelfde nacht eveneens ongewenst bezoek. De buit bestond daar uit een grote hoeveelheid rookwaar. (07-180832)

Politie treft hennepplantage aan

KERKENVELD - Vrijdagmorgen trof de politie op een erf bij een woning aan de Ringdijk in totaal 49 2-meter hoge buitenwietplanten aan. De 47-jarige bewoner en eigenaar werd proces-verbaal aangezegd. De planten werden vernietigd. (07-180649)

Winkeldief betrapt
EMMEN - Vrijdagmiddag werd een 39-jarige man uit Aalden aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. De man had bij een supermarkt aan de Weerdingerstraat meerdere tubes tandpasta en 2 flessen wijn onder zijn jas verstopt. Zonder te betalen passeerde de man de kassa. Met een snelrechtdagvaarding op zak verliet hij het politiebureau. (07-180962)

Alcomobilisten
EMMER COMPASCUUM - Vrijdagavond heeft de politie een 22-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden. Hij werd met hoge snelheid en slingerend rijdend, in zijn auto aangetroffen op het Oosterdiep WZ. Omdat de indruk bestond dat de man drugs had ingenomen werd bij hem een bloedproef genomen. Na bloedafname werd hij in vrijheid gesteld. De uitslag zal enkele weken op zich laten wachten. (07-181081)

EMMEN - Een 23-jarige Emmenaar liep vrijdagavond tegen de lamp. Hij werd op de Hondsrugweg in zijn auto gecontroleerd. Hij droeg geen gordel en bleek tevens onder invloed te verkeren. Hij blies 120 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder is en er sprake van recidive was kreeg hij een dagvaarding en mag zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden. (07-181126)

EMMEN - Op de Ermerweg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 36-jarige inwoner van Emmen bekeurd. De man bleek in het bezit te zijn van een ongeldig verklaard rijbewijs en bleek tevens onder invloed te zijn. Hij blies 700 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en een dagvaarding. (07-181130)

Politie controleert
MEPPEL - In Meppel bekeurde de politie vrijdag voor de volgende overtredingen: 10 x niet voeren van fietsverlichting, 1 x niet dragen van de autogordel, 1 x onnodig voeren van mistlampen, negeren gesloten verklaring en fietsen(verbod) op de Hoofdstraat. (07-181095/07-181097)

ASSEN - Tijdens een controle met de vrijwillige politie werd in Assen bekeurd voor: niet voeren van de fietsverlichting, defecte verlichting auto, negeren rood licht door fietser en parkeerovertredingen. (07-181106

Inbraak sportkantine
ASSEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een sportkantine aan de Wethouder Bergerweg. De buit bestond uit frisdrank en snoepgoed. Door een ruit te vernielen kon het raam geopend worden waarna de daders naar binnen konden klimmen. De gedupeerde voetbalvereniging deed aangifte. (07-181162

Politie houdt vernielers van schakelkast centrale antenne aan NIJEVEEN - Twee 15-jarige knapen uit Nijeveen werden vrijdagavond middels een Halt-proces-verbaal bekeurd. Het tweetal had kort daarvoor besloten om een schakelkast van het centrale antennesysteem te openen aan de Dorpsstraat. Omdat bij 1 van de knapen thuis aan deze straat de TV slecht beeld gaf, besloot het duo het TV-signaal eigenhandig versterken. De schakelkast werd opengeboord waarbij 1 van de knapen op wacht stond. Een huiswaarts kerende en passerende politiecollega uit Steenwijk vertrouwde de knapen niet en ging poolshoogte nemen. Daarbij werd door hem 1 van de heren aangehouden. De andere nam de benen maar kon door de gearriveerde Drentse collega?s aangehouden worden. (07-181119)

Politie houdt man aan terzake mishandeling

MEPPEL - Een 42-jarige inwoner van Meppel werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. De man wordt ervan verdacht, na een woordenwisseling, een 24-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de man een transactie van EUR 260,00 opgelegd. (07-181140)

Brandstichting in leegstaande boerderij

RUINEN - De brandweer moest vrijdagavond in actie komen om een brandje in een leegstaande boerderij aan de Armstraat te blussen. Na onderzoek bleek dat een in brand gestoken matras de oorzaak was. Het pand werd na de brand dichtgespijkerd. (07-181105)

Geheime zender het zwijgen opgelegd
EMMER COMPASCUUM - In samenwerking met de radiocontroledienst werd vrijdagavond geheime zender ?radio Tukkerland? bij een varkenshouderij aan de Veenakkers uit de lucht gehaald. Tegen de eigenaar zal proces-verbaal opgemaakt worden. (07-181054)

Laatst gewijzigd 29-09-2007 12:04 | © Politie Drenthe