Ingezonden persbericht


Persberichten

Overweldigende interesse voor deelname aan Aandrijftechniek & Factory

Automation Publicatiedatum: 25-06-2007

Aandrijftechniek & Factory Automation 2008 krijgt een sectorindeling. De interesse hiervoor is zo overweldigend dat direct na de bekendmaking driekwart van de beschikbare expositieruimte is gereserveerd. De beurs wordt van 30 september tot en met 3 oktober gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

De sectorindeling speelt in op de trend dat bezoekers steeds meer een projectfocus hebben en zich gedegen willen voorbereiden. Organisator VNU Exhibitions verwacht dat als gevolg van een betere vindbaarheid bezoekers per saldo meer stands zullen bezoeken. Bovendien zal dit bezoek gerichter van aard zijn. De sectorindeling biedt exposanten meer mogelijkheden om zich te profileren. Richting bezoekers zal de sectorindeling uitgebreid worden meegenomen in de communicatiecampagnes.

Onder de titel 'Hoeveel nieuwe klanten kunt u aan' is de exposantenwerving onlangs van start gegaan. In haar campagne zet VNU Exhibitions zwaar in op nieuwe business voor exposanten. De gemiddelde exposant legde in 2006 contact met 39 bedrijven die hij voorheen niet kende. Deelnemers Aandrijftechniek & Factory Automation ontvingen gezamenlijk ruim 22 duizend vakbezoekers. De beurs blijkt na afloop buitengewoon effectief. 84 procent van de bezoekers heeft na follow up door de exposanten offertes aangevraagd.

Aandrijftechniek & Factory Automation is een van de beurzen van de Industriele Week 2008. Projectmanager Mirjam van den Bogaard: "De combinatie van beurzen heeft een sterk aanzuigende werking op de Nederlandse maakindustrie. Dit betekent dat alle beslissers die week in Utrecht rondlopen. Met evenzoveel commerciële mogelijkheden voor de exposanten."

Industriële Week

Aandrijftechniek & Factory Automation is niet meer los te denken van de Industriële Week. Gelijktijdig vinden de vakbeurzen Macropak, Industrial Processing, Industrial Processing, Industrie & ICT en ICT & Logistiek plaats. VNU Exhibitions kiest voor een ketenbenadering. Mirjam van den Bogaard: "De vijf beurzen brengen gezamenlijk de hele keten in beeld. Dit sluit aan bij de wijze waarop steeds meer innovaties worden aangepakt. We richten ons nadrukkelijk op professionals uit de industrie die zich in één week op de hoogte kunnen stellen van de laatste stand van zaken op het gebied van hun kernprocessen. Het concept van de Industriële Week zal een steeds belangrijkere rol gaan vervullen als drager. Het hele proces zal in 2012 zijn afgerond."

VNU Exhibitions laat haar bezoekcijfers auditen door Ernst & Young. Dit gebeurt volgens de richtlijnen van de UFI, the global association of the exhibition industry.

.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie (