Ingezonden persbericht


Persbericht
26 juli 2007

Schorer viert 40-jarig bestaan

Op zondag 30 september 2007 viert Schorer, stichting voor gezondheid en welzijn van homo- en biseksuele mannen, vrouwen en transgenders, haar 40-jarig jubileum in het Felix Meritis in Amsterdam. Tijdens deze publieksmiddag `Schorer 40!' biedt Schorer de bezoekers een breed scala aan workshops, debatten en entertainment met als thema 'de toekomst'.

Roze blik op de toekomst
Gaydating via internet, `nieuwe families' (met homo- en lesbo-ouders) en `roze ouderen' zijn enkele van de elf hot topics die de revue passeren bij `Schorer 40!'. Iedereen die geĂŻnteresseerd is in de activiteiten van Schorer en die houdt van een pittig debat afgewisseld met entertainment, is welkom op deze gratis publieksmiddag. Discussier mee over de mediarol in de beeldvorming van homoseksualiteit of leer meer over nieuwe ontwikkelingen zoals thuistesten (voor hiv en soa's). Ook multiculturele en internationale zaken zoals seksuele diversiteit en identiteit en hiv/soa preventieprojecten in het buitenland komen aan de orde. Theater en muziek zorgen voor ontspanning en een informatiemarkt biedt bezoekers voorlichting over uiteenlopende zaken. De rode draad van het programma is een frisse blik op de toekomst: wat biedt de toekomst voor de ontwikkelingen die raken aan de gezondheid en het welzijn van homo- en biseksuele mannen, vrouwen en transgenders? De publieksmiddag duurt van 13:00 tot 17:00 uur en vindt plaats in Felix Meritis aan de Keizersgracht te Amsterdam.

Veertig jaar actueel
Al 40 jaar zet Schorer zich in voor de verbetering van de gezondheid en het welzijn van homo- en biseksuele mannen, vrouwen en transgenders. In die 40 jaar heeft Schorer de gezondheidsproblematiek van haar doelgroepen op de maatschappelijke agenda geplaatst en voert zij gezondheidsprojecten uit in Nederland en in het buitenland. Zo is de stichting actief op het gebied van hiv/soa preventie, buddyzorgprojecten en het bieden van voorlichting om de gezondheid en welzijn van haar doelgroep te bevorderen. Het is nog steeds nodig dat Schorer zich inzet zodat homomannen en lesbische vrouwen net zo gezond kunnen leven als heteromannen en -vrouwen en even gemakkelijk toegang hebben tot gezondheidsfaciliteiten.

www.schorer.nl



Ingezonden persbericht