NCRV

Felderhof ontmoet

De idealist André Rieu in Felderhof ontmoet

Zondag 30 september 2007
21.10 uur, Nederland 2

Rik Felderhof bezoekt in NCRVâs Felderhof ontmoet succesvolle Nederlanders in binnen- en buitenland. Vandaag brengt hij een bezoek aan André Rieu in het Bourgondische Limburg.

André leidt Rik rond door zijn charmante en nostalgische kasteeltje en praat met hem over zijn ambities, ervaringen en toekomstverwachtingen. Dat die verder reiken dan muziek alleen wordt al snel duidelijk: âMijn handen jeuken als ik denk wat ik in de politiek zou kunnen doen.â Rieu ontpopt zich als een echte idealist. âWaarom zorgen we er niet voor dat het een hemel op aarde wordt en laten het niet over aan wat er later nog gaat gebeuren?â, vraagt hij zich af. Verder neemt Rik een kijkje achter de schermen van het concert dat André Rieu en zijn salonorkest hebben gegeven op het Vrijthof in Maastricht.

Daarna reist Rik Felderhof af naar Wassenaar voor een bezoek aan dromendeskundige Karin de Korte. Zij verklaart het nachtelijk gedachtegoed aan de dromer zelf. Dit deed ze eerder bij o.a. Gerard Joling, André van Duin en Prins Bernhard. Dromen ziet ze als een ernstige zaak. âWij nemen onze dromen niet serieus genoegâ, zegt ze hierover, âElke droom heeft een boodschap, een betekenis.â