Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Start campagne voorschool Zuidoost

Zondag 30 september start de campagne `De voorschool is voor alle kinderen'. Het stadsdeel Zuidoost wil met deze campagne bereiken dat zoveel mogelijk kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar naar de voorschool gaan. Portefeuillehouder Harry Verzijl geeft om 14.15 uur de officiële aftrap voor de campagne tijdens de Dag van 1000 Culturen op het Anton de Komplein. De voorschoolcampagne loopt van 30 september tot 1 december van dit jaar.

De voorschool is bedoeld voor alle kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar. Kinderen spelen op de voorschool met leeftijdgenootjes en leren spelenderwijs allerlei dingen die handig zijn wanneer ze op vierjarige leeftijd naar de basisschool gaan. Ze leren bijvoorbeeld hoe het is om in een groep te spelen, om rekening te houden met elkaar en om te luisteren naar de leidster. Ook leren ze nieuwe woorden, door samen te spelen, samen ontdekkingen te doen en te luisteren naar verhalen. Wanneer ze vier jaar worden en naar groep 1 van de basisschool gaan, blijkt dat ze veel profijt hebben van de voorschool. De kleuters vinden het dan minder `eng' om naar groep 1 te gaan en kunnen beter meedoen met de groep.

Voor alle kinderen is het dus goed om naar de voorschool te gaan om de kans op een succesvolle schoolcarrière te vergroten. Toch zijn er nog kinderen die niet naar de voorschool gaan. Sommige ouders denken dat de voorschool duur is. Dat is echter niet het geval. In stadsdeel Zuidoost is de voorschool helemaal gratis. Dat betekent dat kinderen vier halve dagen per week kosteloos naar de voorschool kunnen.

Tijdens de campagne `De voorschool is voor alle kinderen' bezoekt een campagneteam met de voorschoolwagen verschillende plaatsen in de wijk. Het team geeft ouders informatie over de voorschool. Ook kunnen ouders hun kind direct inschrijven voor de voorschool. Als zij dit doen tijdens de campagne, krijgen zij een gratis rugzakje voor hun kind, met daarin een klein prentenboekje en een cd waarop het boekje wordt voorgelezen.

De voorschoolcampagne start op 30 september in een grote tent op het Anton de Komplein tijdens de Dag van 1000 Culturen. Daar kunnen ouders informatie krijgen over de voorschool, terwijl hun kinderen kunnen deelnemen aan allerlei leuke kinderactiviteiten.