Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Dag van 1000 Culturen

Zondag 30 september vindt alweer de derde editie van de Dag van 1000 Culturen plaats. Dit jaarlijkse evenement is dé kickoff van het culturele en sportieve seizoen in Zuidoost. Het evenement start om 14.00 uur op het Anton de Komplein en duurt tot 20.30 uur. Diverse lokale talenten zullen tijdens de Dag van 1000 Culturen hun podiumkunsten laten zien. Verder is er een zondagmarkt, een multiculturele minibeurs en sportmarkt en zijn er allerlei leuke en sportieve activiteiten voor kinderen. Tevens wordt op 30 september de Sportvrouw of -man van het jaar bekend gemaakt en vindt de kickoff plaats van de campagne over de voorschool.

Bezoekers kunnen gratis genieten van theater, zang, dans, muziek, sportdemonstraties en brassoptredens. De acts zullen de diverse culturen die het stadsdeel rijk is eer aan doen. Op een groot podium zijn optredens te zien van onder andere Bryan B., Avion Boys, Peolpe Army, Now name Fever, Street Motion, Gospel by G.O.P. van Maranatha Youth, Eddy Walsh en Sharifa Yorks. Ook kunnen bezoekers struinen langs de diverse kraampjes die met hun koopwaar de diverse culturen in het stadsdeel vertegenwoordigen en kan men meedoen aan een salsa workshop. Swazoom presenteert tevens het onderdeel Check this out: een interactief programma met spetterende optredens van jong talent en prikkelende stellingen. Ouders die hun kinderen inschrijven voor de voorschool krijgen een gratis rugzakje met een prentboek en cd voor de kinderen. Voor volledige programma van de Dag van 1000 Culturen klik hier.

De Dag van 1000 Culturen is dé kickoff van het culturele en sportieve seizoen van het stadsdeel. Het evenement biedt cultureel en sportief vermaak voor jong en oud.