Ingezonden persbericht


(pic)

PERSBERICHT.

Officiële introductie 'Maasduiner Stoet"
(iets bijzonders van eigen bodem!)

Tijdens de "Tag der Regionen" op 30 september a.s. ontvangt wethouder Frans Pekema het eerste stukje van de "Maasduiner Stoet". Bezoekers kunnen de bijzondere "Maasduiner Stoet", proeven en genieten van nog meer eerlijke en ambachtelijke producten van zowel Nederlandse als Duitse bodem.

De "Maasduiner Stoet" is door de Stichting Agrarisch Perspectief Maasduinen in het kader van het project Grenzeloos Vermarkten! geïntroduceerd. Rond 13.30 uur ontvangt de wethouder, op het bedrijf van de familie Seuren, Emmastraat 7 te Wellerlooi, het eerste stukje van de "Maasduiner Stoet". Daarnaast bieden ondernemers uit zowel Nederland als Duitsland hun producten aan. De "Maasduinen Stoet" is gemaakt van producten uit de regio, ambachtelijk gebakken en dus zeer smaakvol.

Iets bijzonders van eigen bodem!
De "Maasduiner Stoet" wordt ambachtelijk gebakken door Arts Kwaliteitsbakkerij uit Ottersum. Het meel komt uit de streek en is met een molen gemalen. Verdere ingrediënten zijn o.a. noten, mokka en kandij. Daarnaast zullen broodjes en stokbrood worden belegd met smaakvolle streekproducten, zowel uit Nederland als uit Duitsland, zoals verschillende soorten kaas, lekkere ham en verse producten direct van het land.

Grenzeloos Vermarkten!
Het platteland is in trek bij steeds meer stedelingen. Voor rust, ontspanning en eerlijke producten uit de eigen streek. Boerenbedrijven spelen hierop in door het direct vermarkten van eigen producten (verkoop producten in boerderijwinkels) en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten als Bed & Breakfast. In het project Grenzeloos Vermarkten! werken boeren uit Nederland en Duitsland samen om het marktgericht ondernemen in het Euregiogebied Rijn-Waal te versterken en zo een economisch gezond en aantrekkelijk platteland te behouden.