Wereld Natuur Fonds Nederland


Persuitnodiging van het Wereld Natuur Fonds, 25 september 2007

Zondag start tweede fase campagne 'Kies voor levende zee'

WNF presenteert nieuwe VISwijzer en samenwerking supermarktketen

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) zal op zondag 30 september de nieuwe, geactualiseerde VISwijzer officieel aanbieden aan minister Gerda Verburg van LNV. Dat gebeurt op de openluchttentoonstelling Planet Ocean van Dos Winkel in Amsterdam. De VISwijzer is een handig kaartje, gemaakt in samenwerking met Stichting De Noordzee, waarop staat aangeven welke vis je verantwoord kunt eten en welke liever niet. De VISwijzer 2007 vertoont de nodige wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Met de aanbieding van de VISwijzer geeft het WNF het startsein voor de tweede fase van de bewustwordingscampagne 'Kies voor een levende zee'. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Na de aanbieding van de VISwijzer zal WNF een samenwerking bekend maken met een grote supermarktketen om gezamenlijk duurzame visserij te gaan bevorderen.

Het programma ziet er als volgt uit:

Middaggedeelte: Aanbieding VISwijzer en start samenwerking supermarktketen 12.45 uur Ontvangst pers en genodigden
13.00 uur Start campagne 'Kies voor een levende zee' door Johan van de Gronden, algemeen directeur Wereld Natuur Fonds
13.05 uur Overhandiging nieuwe VISwijzer aan minister Gerda Verburg (LNV) 13.15 uur Overhandiging nieuwe VISwijzer aan Robert Kranenborg, chefkok van restaurant Le Cirque in Scheveningen, en Peter van de Laar, voorzitter van het Verbond Nederlandse Visdetailhandel.
13.20 uur Ondertekening samenwerking met supermarktketen voor duurzame visserij
13.30 uur Afsluiting met hapje en drankje, tevens rondleiding Planet Ocean en gelegenheid voor interviews met de minister, vertegenwoordigers WNF, supermarktketen en overige gasten.
14.30 uur Einde

Ochtendgedeelte: Opening Planet Ocean (uitnodiging reeds eerder verspreid). 11.45 uur Ontvangst pers en genodigden
12.00 uur Welkom door Johan van de Gronden, algemeen directeur WNF 12.05 uur Toelichting door Marie Laurence Chicouri van The Great Outdoor Exhibitions, organisator van de tentoonstelling Planet Ocean 12.10 uur Toelichting door natuurfotograaf Dos Winkel 12.20 uur Start rondleiding voor pers en genodigden door Dos Winkel 13.00 uur Einde rondleiding

Wilt u laten weten of u komt? Stuur een e-mail naar cbuma@wwf.nl //////////////
Bel voor meer informatie met:
Wereld Natuur Fonds, Clarisse Buma, hoofd persvoorlichting, cbuma@wwf.nl , 030-6937374, 06-21548657 (ook op 30 september).
Bel voor foto- en filmmateriaal met Eduardo Wassenborg, 030-6937375, ewassenborg@wwf.nl

Het adres van de locatie van Planet Ocean is het plein voor de Stopera: Waterlooplein 1 te Amsterdam.
Route (vanaf A10), Richting S100, afslag centrum, volg P borden. Openbaar vervoerverbinding naar binnenstad: Tram 9 en 14, Metro, halte Waterlooplein.

-
Wereld Natuur Fonds
unit persvoorlichting
Driebergseweg 10
3708 JB Zeist

This message has been scanned for malware by SurfControl plc. www.surfcontrol.com