Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

25/9/2007 - Opening 'De Achteromkijkroute' Ubachsberg 30 september 2007.

De achteromkijkroute toont u het landelijke leven van het hoogstgelegen kerkdorp, binnen de gemeente Voerendaal, Ubachsberg. Tijdens deze wandeling wordt de wandelaar erop geattendeerd om niet alleen vooruit, maar ook eens wat vaker achterom te kijken.

De gemeente Voerendaal heeft samen met dorpsdichter Peter Crombach en VVV Zuid- Limburg een beleveniswandeling ontwikkeld en beschreven in de brochure De Achteromkijkroute. Op zondag 30 september aanstaande vindt om 11.30 uur, binnen de muren van de Bernardushoeve te Ubachsberg, de officiële openingsceremonie plaats omtrent de in gebruik name van De Achteromkijkroute. Aansluitend wordt eenieder in de gelegenheid gesteld om samen met de gids Peter Crombach deze unieke wandeling te lopen.

Wandelroute

Voor liefhebbers van rust, historie en natuurschoon is het plateau van Ubachsberg een uniek stukje Limburg. Tijdens de wandelroute kan de wandelaar, zowel vooruit als achteromkijkend, genieten van tijdloze panoramas en historische bezienswaardigheden. De wandelaar kan letterlijk over zijn schouder achteromkijken in de tijd.

Kom Achterom

Naast genieten van tijdloze vergezichten en gehuchten, waar het soms lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan, komt u tijdens de route meerdere malen het infobord Kom Achterom tegen. Op deze plekken nodigt de betreffende ondernemer de wandelaar uit om, tijdens openingstijden, een kijkje achterom te nemen.

Fotowedstrijd

Tijdens de wandelroute zijn er fotomomenten in overvloed, vergeet dus zeker niet een fotocamera mee te nemen. Stuur uw foto o.v.v. De Achteromkijkroute vóór 15 oktober 2007 naar de gemeente Voerendaal, Raadhuisplein 1, 6367 ED Voerendaal t.a.v. dhr. J. v.d. Boorn of mail naar info@voerendaal.nl en maak kans op een leuke prijs.

Door middel van de beschrijvende brochure en de infoborden (langs de route) is de wandeling makkelijk te volgen. De wandelaar kan kiezen uit twee afstanden, 5,5 en 7,5 kilometer, waarbij rekening is gehouden met voldoende rustplaatsen.

Interesse?
De brochure De Achteromkijkroute zal door heel Zuid-Limburg gedistribueerd worden en is verkrijgbaar bij alle VVV kantoren in Zuid-Limburg en via de website van de gemeente Voerendaal en VVV Zuid-Limburg. De Achteromkijkroute is de tweede themaroute binnen de gemeente Voerendaal. Vorig jaar verscheen eveneens in de gemeente Voerendaal de wandelroute De Rode Draed.