Nederlandse Spoorwegen

27 september 2007

Extra treinen naar A1 races op Zandvoort

Op zondag 30 september worden de A1 races op Circuit Park Zandvoort gehouden. Vanwege het grote aantal bezoekers zet NS op zaterdag tijdens de training tweemaal per uur extra treinen in tussen Haarlem en Zandvoort aan Zee. Op zondag rijden viermaal per uur extra treinen tussen Amsterdam, Haarlem en Zandvoort aan Zee. Tot 13.00 uur stoppen de treinen richting Zandvoort aan Zee niet op station Overveen. Naast de extra treinen rijden er zoveel mogelijk dubbeldekkers.

Naast de reguliere Intercity van Amsterdam Centraal naar Zandvoort aan Zee die twee keer per uur rijdt, kunnen bezoekers op zaterdag tevens tweemaal per uur van station Haarlem naar Zandvoort aan Zee reizen. Op zondag rijden tussen 6.00 uur en 13.00 uur vier keer per uur treinen vanaf station Amsterdam en twee keer per uur vanaf station Haarlem naar station Zandvoort aan Zee. Deze treinen stoppen onderweg niet op station Overveen. Dit wordt via omroepberichten in de trein en op de stations bekend gemaakt.Tussen 15.00 en 22.00 uur rijden deze treinen vanuit Zandvoort aan Zee naar Haarlem respectievelijk Amsterdam.

NS medewerkers zijn zowel op station Haarlem als op station Zandvoort aan Zee aanwezig om informatie te verstrekken en ingangscontroles te houden.
Reisadvies
Voor het plannen van de treinreis kunnen reizigers de NS Reisplanner raadplegen via. Een reisadvies op maat wordt gegeven via 0900-9292 ( 0,70 per minuut).

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carola Belderbos, Persvoorlichting NS, telefoon: 088 ­ 6711439 of 06 - 4726 8397.
NS
NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland en speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. Per dag bereiken 1,1 miljoen treinreizigers hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De trein is een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 375 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.

Binnenlands reizigersvervoer zorgt voor het rijden van de treinen en de informatie en service op de stations en in de treinen. NS Poort beheert de spoorwegstations in Nederland en exploiteert en ontwikkelt stations, kantoren en woningen rondom het spoor. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in de aanleg en het onderhoud van spoorinfrastructuur en opereert als bouwbedrijf. NS Internationaal verbindt Nederland met het nabije buitenland. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een volwaardig en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije markt bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.

NS deelt het spoorwegnet ­ het drukstbereden van Europa - met bijna 30 andere partijen. Namens de overheid verdeelt ProRail de capaciteit op de rails en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.


---- --