Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
28 september 2007

Week van de Smaak

600 deelnemers aan 'grootste boerenontbijt' in Valkenburg aan de Geul

Opbrengsten komen ten goede aan Ronald Mc Donald Kinderhuis

Het centrum van Valkenburg aan de Geul wordt zondag 30 september omgetoverd voor een groots ontbijtspektakel. In het kader van de Week van de Smaak organiseert ´Valkenburg Hoofdstad van de Smaak´ een boerenontbijt, met naar verwachting 600 deelnemers. Zij zullen plaatsnemen aan overdekte tafels in de Grotestraat Centrum. Het ontbijt biedt een ruime keuze aan biologische en ambachtelijke streekproducten uit de nabije omgeving, zoals heerlijke 'bloodwoorsch mit appel' en 'sjpek mit ei'. De gerechten worden bereid door koks uit de regio, waaronder Meesterkoks Ron Maertzdorf, Otto Nijenhuis, Michèl Kagenaar en Leon Winthaegen. De stijlvolle satellietkeuken van chefkok Marc Krux completeert de culinaire capaciteit van het ontbijt.

Het ontbijt is mogelijk gemaakt door de inzet van een leger van vrijwilligers, de plaatselijke horeca en door producenten en handelaren die de producten beschikbaar hebben gesteld. Onder de luifels van de diverse horecabedrijven in de straat worden de gerechten bereid. Het geheel wordt opgeluisterd door Limburgse Troubadours. Alle opbrengsten van het project komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderhuis in Houthem St. Gerlach.

Het boerenontbijt is onderdeel van de slotmanifestatie van de Week van de Smaak die dit jaar door Valkenburg wordt georganiseerd. Hiermee zet Valkenburg een kroon op haar uitverkiezing als ´Hoofdstad van de Smaak´. Gedurende de hele week zijn er diverse activiteiten georganiseerd en is de plaatselijke bevolking en middenstand gemobiliseerd om zoveel mogelijk deel te nemen aan Week van de Smaak activiteiten. Volgend jaar zal Valkenburg de fakkel van Hoofdstad van de Smaak overdragen aan een opvolger. De verkiezing hiervan begint dit najaar.

Het ontbijt begint om 9.30 uur en duurt tot 11.00 uur. De gehele zondag staat nog in het teken van de Week van de Smaak, met onder andere een speciale koopzondag en proeverijen bij de horeca. Meer informatie: Rene de Bruin (06-51 28 60 88), stuurgroeplid Week van de Smaak