Ingezonden persbericht



---


Persbericht
10 september 2007

Cabaretier Sara Kroos opent `Schorer 40!'
Schorer viert 40-jarig jubileum met informatieve én feestelijke publieksmiddag

Op zondag 30 september 2007 viert Schorer, stichting voor gezondheid en welzijn van homo- en biseksuele mannen, vrouwen en transgenders, haar 40-jarig bestaan in Felix Meritis in Amsterdam. Sara Kroos luidt de publieksmiddag `Schorer 40!' op passende wijze in. Bekende gasten, zoals theatermaker Carla Mulder, filmrecensent Vincent de Klerk, journaliste Margriet Brandsma, columniste Karin Spaink en auteur Karin Giphart werken mee aan de verschillende programmaonderdelen. Samen met de bezoekers wagen zij zich aan diverse workshops, debatten en paneldiscussies, gericht op het centrale thema: de toekomst. Hot speakers en topics
Elf hot topics, aangezwengeld door bekende sprekers, zorgen voor een informatieve, pittige én vermakelijke publieksmiddag, waar iedereen welkom is. Na de centrale kick-off van Sara Kroos, kunnen bezoekers hun eigen middagprogramma samenstellen en kiezen uit tal van activiteiten. Zo bespreekt theatermaker Carla Mulder de uitdagingen waar nieuwe gezinnen (met homo- of lesbo- ouders) voor komen te staan. Filmrecensent Vincent de Klerk test bezoekers op hun `roze blik op de wereld', terwijl auteur Karin Giphart het publiek uitnodigt mee te filosoferen over culturele en seksuele diversiteit. De verhouding tussen internetcommunities en gezondheidsvoorlichting wordt toegelicht door columniste Karin Spaink en journaliste Margriet Brandsma praat over de beeldvorming van homoseksualiteit in de media. De Nederlandse singer-songwriter Lucky Fonz III sluit de middag af met een spectaculair optreden. Ferdinand Strijthagen, directeur van Schorer: "Schorer bestaat 40 jaar: uiteraard staan wij daar bij stil. Maar we richten onze blik vooral op de toekomst, omdat die veel uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen biedt voor onze doelgroepen." De publieksmiddag `Schorer 40!' wordt gehouden op zondag 30 september van 13.00 tot 18.00 uur aan de Keizersgracht 324 te Amsterdam.

Veertig jaar actueel
Al 40 jaar zet Schorer zich in voor de verbetering van de gezondheid en het welzijn van homo- en biseksuele mannen, vrouwen en transgenders. In die 40 jaar heeft Schorer de gezondheids- problematiek van haar doelgroepen op de maatschappelijke agenda geplaatst en voert zij gezondheidsprojecten uit in Nederland én in het buitenland. De stichting is actief op het gebied van hiv/soa preventie, buddyzorgprojecten, het bieden van voorlichting, aandacht voor homo lesbisch ouderschap, etc. Het is nog steeds nodig dat Schorer zich inzet, zodat homomannen, lesbische vrouwen en transgenders gemakkelijk toegang hebben tot gezondheidsfaciliteiten.

www.schorer.nl/40