Ingezonden persbericht




Jeroen Bleekemolen en Arie Luyendyk jr. geselecteerd voor A1 Team Nederland

Katwijk, 31 juli 2007

Het komende A1GP seizoen zullen Jeroen Bleekemolen en Arie Luyendyk jr. de Nederlandse eer verdedigen voor A1 Team Nederland. Voor Bleekemolen wordt het zijn derde A1GP-seizoen, waarbij hij voor de tweede maal als eerste rijder uitkomt. De 25-jarige coureur uit Aerdenhout geldt als een van Nederlands beste allround-coureurs en heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd al een schat aan internationale race-ervaring. Zo kwam Bleekemolen gedurende een aantal seizoenen uit in de DTM, was hij op 16-jarige leeftijd de jongste Benelux-kampioen Formule Ford, reed hij in het Duitse Formule 3-kampioenschap, het FIA GT-kampioenschap, de Le Mans Series en de 24-Uursrace van Le Mans.

Een ander autosporttalent zal Bleekemolen ondersteunen tijdens de races. Arie Luyendyk jr. neemt dit A1GP seizoen, dat op 30 september van start gaat op Circuit Park Zandvoort, de rookie-testen voor zijn rekening en is tevens reservecoureur. De 25-jarige zoon van de tweevoudige Indianapolis 500-winnaar trad in 2006 in de voetsporen van zijn vader door ook van start te gaan op de fameuze Brickyard. Daarvoor reed Luyendyk jr. enkele seizoenen in de Indy Pro Series, waar hij een aantal podiumplaatsen scoorde. In 2002 werd hij tweede in het kampioenschap. Verder kwam Arie jr. uit in de Formule Ford, waarmee hij tijdens zijn eerste optreden in Nederland meteen op het Zandvoortse podium eindigde. Ook reed Luyendyk jr. de 24-Uursrace van Daytona.

A1 Team Nederland eindigde afgelopen seizoen als vijfde in de A1GP World Cup of Motorsport en liet zien dat het absoluut in staat is om voor de overwinning te gaan, getuige de winst in de straten van Peking en diverse top vijf-klasseringen. Met de nieuwe, sterke rijdersbezetting voor dit seizoen mag A1 Team Nederland in staat worden geacht om voorin mee te strijden om de titel. De basis hiervoor moet tijdens de thuisrace op Circuit Park Zandvoort worden gelegd.

Recept voor topresultaten
Jan Lammers: "Het is altijd moeilijk om een selectie te maken. Er zijn veel goede Nederlandse coureurs, maar de meeste moet je teleurstellen. De eerste stoel was eenvoudig, want Jeroen heeft vorig jaar Nederland goed vertegenwoordigd en verdient het om komend seizoen een aanval op de troon te doen. Het rookie-zitje was lastig: Renger van der Zande, Yelmer Buurman en nog een aantal anderen waren serieuze kandidaten, maar zij zijn eigenlijk al te ver om genoegen te nemen met alleen de vrijdagstoel en nog net niet ver genoeg om de hoofdstoel optimaal te kunnen gebruiken. Arie Jr. daarentegen kan de rookie-positie perfect gebruiken om zijn carrière een nieuw impuls te geven, net zoals dat met Jeroen is gelukt. Los van alles is het natuurlijk een droomscenario dat ik indirect ook weer veel te maken krijg met Arie Sr. en Michael Bleekemolen. Jong talent omringd door een wereld van kennis en ervaring; een recept voor topresultaten."

"Zandvoort wordt een groot spektakel"
Jeroen Bleekemolen is erg blij dat hij komend seizoen opnieuw in de A1GP uitkomt; "Ik vind het super! Het is een eer voor je land te mogen uitkomen en ik ben blij dat Jan na een seizoen samenwerking weer graag met mij door wil. Het team laat zo zien dat ze vertrouwen in mij hebben en dat geeft een goed gevoel. Ik heb vorig jaar samen met het team heel veel geleerd en daar moeten we nu ons voordeel mee doen. In vorig seizoen hebben we gewonnen, maar ook punten laten liggen. Vorig jaar heb ik niet kunnen testen en was het lang geleden dat ik met formule-auto's had gereden. Nu kunnen we ons op de goede manier voorbereiden en kunnen we sterker van start gaan. We gaan nog vier dagen testen, waar ik erg naar uitkijk. In een raceweekend is de tijd beperkt en kun je geen grote stappen maken. Nu kunnen we meer proberen en zo een goede basis leggen. Het wordt een mooi seizoen en de openingsrace in Zandvoort wordt een groot spektakel. Met een geheel oranje publiek achter je heb je echt extra motivatie."

"Ik kan niet wachten om in de auto te springen"
Arie Luyendyk jr kijkt ernaar uit om met A1 Team Nederland in actie te komen. "Ik heb bijzonder veel zin om voor het Nederlandse team in A1GP te rijden. Na het volgen van de klasse de afgelopen jaren kan ik niet wachten om in de auto te springen. Mijn vader belde me en vroeg of ik een demonstratie in de A1GP auto wilde doen tijdens 'Vudel Vol Gas' vorige maand. Ik maakte graag van die mogelijkheid gebruik en had het bij dit evenement uitstekend naar de zin. Er zijn enkele voor mij bekende gezichten bij het team uit mijn voormalige Formule Ford-team, Geva Racing. Jan Lammers en mijn vader zijn goede vrienden. Het is dus super om met Jan te gaan werken. Ik heb heel veel respect voor hem als coureur. Door mijn eigen race-agenda moest ik vorig jaar de klasse volgen via TV en de website. Het is zeer spectaculair en het Nederlandse team is erg sterk. A1 is heel anders door het unieke 'World Cup' gevoel; iedereen heeft een team om toe te juichen. Ik voel trots nu ik weet dat ik Nederland mag vertegenwoordigen als een van hun coureurs. Het rijden met de A1GP-auto tijdens de demo was waanzinnig. Met mijn 1 meter 80 kwam ik iets lastiger in de auto, maar het schakelen met flippers is te gek en ik denk dat het een fantastische auto is op het circuit. De A1 lijkt hetzelfde vermogen en dezelfde downforce te hebben als de auto waarmee ik in Amerika de Indy Pro Series reed. Voor mij geldt eerst de circuits en het schakelen met 'flippers' onder de knie te krijgen en te wennen aan de neerwaartse druk van de A1GP-auto. Ik hoop dat ik het team goede feedback kan geven en de auto kan helpen ontwikkelen."

Op 9 augustus aanstaande is de presentatie van A1 Team Nederland; dan zal ook het nieuwe ontwerp van de auto onthuld worden. Dit is het resultaat van de succesvolle ontwerpwedstrijd van het team, waarbij maar liefst duizend ontwerpen van over de gehele wereld werden ingestuurd. Voordat het A1GP-seizoen echt van start gaat op Zandvoort, komt A1 Team Nederland nog diverse keren in actie. Op 12 augustus zien de bezoekers van de Rizla Racing Days op het TT-circuit van Assen als eersten de nieuwe A1 Team Nederland-auto. Een week later is het de beurt aan Rotterdam, waar het team tijdens Bavaria City Racing demonstraties verzorgt. Op 28 en 29 augustus en op 18 en 19 september zijn de officiële A1GP-testen op het circuit van Silverstone in Engeland.

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com


---- --