Ingezonden persbericht


Wouw, 12 september 2007

Lambertuskerk Wouw NL 30 september 2007 - 16.00 uur

Jenny Spanoghe viool en Jan Van Landeghem orgel

Twee Topmusici uit Bornem

Duo Landini. Twee Belgische topmusici, violiste Jenny Spanoghe en organist -componist Jan Van Landeghem ontmoetten elkaar en vormen een uitzonderlijk duo: viool/orgel en viool/klavecimbel/piano. Het Duo Landini treedt op in geheel Europa en oogsten veel succes door hun intense manier van interpreteren, hun subtiele programmakeuze en de muzikale symbiose die ze uitstralen. Hun voorkeur gaat uit naar een afwisseling tussen composities van Bach, Vivaldi, Reinberger en de hedendaagse muziek. Ook trachten ze de 19e eeuwse muziekpraktijk van het arrangement van het repertoire voor viool en piano nieuw leven in te blazen.

Jenny Spanoghe profileert zich als soliste met orkest, speelt solorecitals en is primarius van het Verhaeren-strijkkwartet en van het Lipsius pianotrio. Jenny Spanoghe is docente viool aan het Fontys-Conservatorium te Tilburg. Zij is een veel gevraagde gastdocente. Jenny behaalde verschillende prijzen: Prijs van Sabam, Prix Deleu, eerste grote prijs Dexia en de Prix de France. Jenny bespeelt een viool van Luc Deneys uit 2005. Muziekzender Klara organiseerde dit jaar een verkiezing voor de bekendste ambassadeurs van de klassieke muziek. Jenny Spanoghe is tot een van de 20 ambassadeurs uitgekozen.

Jan Van Landeghem speelt op de grote orgels overal ter wereld. Hij is docent compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en is tevens directeur van de Muziekacademie te Bornem. Als componist heef hij meer dan 150 werken geschreven. Hij werd door de Poolse componist Penderecki aangezien als de grote vernieuwer van de hedendaagse muziek door zijn expressie in een eigentijdse tonaliteit. Hij haalde meer dan vijftien prijzen voor compositie waaronder: le grand prix Flandre-Quebec, de Camille-Huysmansprijs en de prijs van Sabam. Jan Van Landeghem wil met zijn muziek een diepgaande emotie doorgeven.

Programma : Buxtehude prélude en fuga's in E, Händel sonate in F Viool/Orgel, Bach suite in G vioolsolo, Bach prélude en fuga in G, Vivaldi de herfst viool/orgel, Reiberger pastorale viool/orgel en Van Landeghem Les Étoiles, Musette viool/orgel. Stichting Orgelfonds Wouw, toegang ¤ 8,00, kerk open 15.30 uur. www.indenwouwdfluit.nl

Concert Lambertuskerk Wouw 30 sept. 16.00 uur
Twee Topartiesten uit Bornem, België
Jenny Spanoghe viool & Jan Van Landeghem orgel
Muziek: Händel, Vivaldi, Bach, Reinberger, toegang ¤ 8,00 www.indenwouwdfluit.nl

Jan en Loes Walraven van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw

00 31 (0)165 30 18 39
e-mail: info@indenwouwdfluit.nl website: www.indenwouwdfluit.nl

Stichting Orgelfonds Wouw
Secretariaat: Landeweel 22

4724 CW Wouw tel: 0165 30 18 11