Ingezonden persbericht


~PERSBERICHT~PERSBERICHT~PERSBERICHT~
30 september
HOORN OP ZONDAG

Bomvol programma tijdens Hoorn op Zondag op 30 september

De koopzondagen in Hoorn vinden elke laatste zondag van de maand plaats. Tijdens de koopzondag van 30 september wordt er in de Hoornse binnenstad een grote en gevarieerde markt als aanvulling op deze koopzondag georganiseerd. Ook is er de 2e Hoornse Paardenmarkt en zijn er nog diverse andere activiteiten waardoor een bezoek aan de binnenstad meer dan de moeite waard is.

Gezellig winkelen en een gevarieerde markt

Vrijwel alle winkels openen vandaag hun deuren. Daarnaast is er ook een grote en gezellige markt. U treft daar niet alleen de meest uiteenlopende braderiekoopjes, maar ook aanbieders van antiek en curiosa, hobbyisten met woon- en tuindecoraties en winkeliers die met speciale marktaanbiedingen op hun kraam naar buiten gaan. Een uitgelezen moment dus om lekker ontspannen een dagje te winkelen.

Tweede Hoornse Paardenmarkt

De succesvolle paardenmarkt van vorig jaar krijgt een vervolg. Vanuit het hele land komen handelaren naar Hoorn om een pony of een paard te kopen of te verkopen. Maar er is veel meer te doen. Zo is er een kinderboerderij met kleinvee; konijnen, cavia's, hamsters, duiven, kippen, loopeenden, ganzen en geitjes. Kinderen worden begeleid in het kennis maken met deze dieren. De grotere durfals mogen, tegen een kleine vergoeding, een ritje maken op een pony.

Modeshow voor ruiter en paard

Scheltinga Ruitersport presenteert zich vandaag in een echte modeshow. Op een catwalk showen modellen, met een paard aan de hand, de laatste ontwikkelingen en de nieuwste collectie in ruitermode en ruitersportbenodigdheden. Centraal marktcafé is Café JP Coen aan de Veemarkt. Aansluitend op de Paardenmarkt is daar gezellige livemuziek van 17.00 tot 20.00 uur, verzorgd door de gastheer Nick Dekker.

Hoornse Koepelconcerten

Het Westfries Projectkoor onder leiding van Jos Beijer en organist Mark Heerink brengen om 15.30 uur diverse muziekstukken van componisten uit de Duitse romantiek zoals Bruckner, Liszt en Brahms ten gehore in de Koepelkerk aan het Grote Noord. De toegang is gratis, wel is er een collecte na afloop.

Veiling van de Eenhoorns

Vandaag vindt de veiling van de Eenhoorns uit het Project 1Hoorn Art in de Oosterkerk

plaats. De netto opbrengsten van het Project 1Hoorn ART zijn bestemd voor Care to Move en Stichting Leergeld. Inlooptijd is 12.30 uur en de veiling start om 13.30 uur en wordt geleid door veilingmeester Nic Otsen en notaris Luuk Jellema.

Autosportief Hoorn

Hoorn krijgt haar eigen Autosportdag,

Coureur Gerben van der Weij en raceteammanager Jelle Koeten halen samen met vele West-Friese raceteams, Stichting Hoorn 650 en de Hoornse autodealers veel racewagens naar het Pelmolenpad. Autosportief Hoorn is een etalage van alles wat er in West-Friesland aan de hand is op het gebied van autosport. Er zijn heel veel teams uit deze regio die met de autosport bezig zijn, dat maakt deze regio uniek.

Het wordt een demonstratiemiddag van een tak van sport die steeds meer in de belangstelling komt. ,,Het is dus geen straatrace of een wedstrijd. Het idee is dat we de liefhebbers de kans geven nu eens allerlei aspecten van onze sport van dichtbij te kunnen zien. Dus hoef je nu eens niet naar het circuit van Zandvoort en de entree is gratis," aldus Jelle Koeten.

Er wordt een heuse pitstraat opgebouwd en een groot deel van het terrein wordt ingericht om spectaculaire demonstraties te geven. Veel teams hebben al toegezegd dat ze graag meedoen, waardoor er vele exclusieve race auto's te zien zijn. Ook gaan de West-Friese race teams een aantal zieke kinderen in het Westfries Gasthuis de middag van hun leven bezorgen. Een 15 tal kinderen mogen meerijden als de raceauto's een rondrit door Hoorn maken.

De Hoornse dealers steunen dit fantastische evenement graag en tonen dan ook veel sportieve modellen op deze middag. Om ook het verleden niet te vergeten is de Oldtimerclub Blokker aanwezig met klassieke bolides. Autosportief Hoorn start om 14.00 uur op het Pelmolenpad met de rondrit en om 15.30 uur beginnen de demonstraties. Meer info is te vinden op www.autosportief-hoorn.nl

Paardentram van en naar de haven
Speciaal voor de mensen die niets willen missen van alle reuring rijdt er een paardentram een ronde door de stad. Deze vertrekt vanaf de Veemarkt en brengt u naar de haven (en weer terug). Het laatste ritje is om 16.30 uur vanuit de haven.

Parkeren

Er is in Hoorn voldoende parkeergelegenheid op loopafstand van het centrum. Parkeren in de parkeergarages 't Jeudje en het Park kost E 1,= per uur maar een dagkaart kost nog maar E 5,=! Parkeren in de garage van het Westfries Gasthuis, het Transferium, de RAC-locatie aan de J. Messchaertstraat en het Pelmolenpad kost slechts E 2,= per dag. Gratis parkeren kan op de Nieuwe Wal (bij de brandweerkazerne).

---- --