Ingezonden persbericht


Zondag 30 september
De Grote Ontwikkelingsquiz 2007
Wie weet er het meest van ontwikkelingssamenwerking?

Wie weet er in Nederland het meest van ontwikkelingssamenwerking? Is dat een directeur van een ontwikkelingsorganisatie, een wetenschapper of is het toch de actrice die zich inzet voor goede doelen?

De Grote Ontwikkelingsquiz 2007 zal uitsluitsel geven. U kunt meedoen aan dit spektakel in LUX Nijmegen op zondag 30 september, als u een van de vijftien winnaars bent van de Voorrondequiz via de website van de Volkskrant. Beantwoord de vragen vóór 23 september.

De winnaars van de voorronde krijgen een uitnodiging de strijd aan te gaan met elkaar en vijftien zogenoemde 'BNO-ers': Bekende Nederlanders op het gebied van Ontwikkelingssamenwerking. Dit keer zijn dat onder anderen: Jan Douwe Kroeske (TV presentator), Sjoera Dikkers (Stop Aids Now!), René Grotenhuis (Cordaid), Erik Thijs Wedershoven (de winnaar van 2006), Arend Jan Boekestijn (VVD, Tweede Kamer), Chantal Gill'ard (PvdA, Tweede Kamer), Jan Bouke Wijbrandi (Oxfam Novib). De jury wordt gevormd door Ruerd Ruben (CIDIN) en Ruud Treffers (directeur-generaal Internationale Samenwerking Ministerie van Buitenlandse Zaken). Quizmaster is Lau Schulpen van het CIDIN.

Als u deelneemt, maakt u kans op de hoofdprijs; een reis voor twee personen met Evivant Vakanties, specialist in bijzondere reizen.

Datum: zondag 30 september
Locatie: LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen
Aanvang: 15.00uur, zaal open vanaf 14.30uur
Entree: gratis
Reserveren: 0900-5894636
Info: www.globaldebat.nl

Let op; reserveren wordt sterk aanbevolen.

De Grote Ontwikkelingsquiz wordt georganiseerd door LUX Nijmegen en het CIDIN (Centrum voor Internationale Ontwikkelingsvraagstukken van de Radboud Universiteit in Nijmegen), in samenwerking met de Volkskrant, lokaalmondiaal en met financiële steun van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en duurzame ontwikkeling (NCDO).


---- --