Afvallen door intuïtief eten


UTRECHT, 20070912 -- Nooitmeeropdieet biedt op zondag 30 september 2007 een workshop in Utrecht aan waarin de deelnemers leren intuïtief te eten. Alles eten wat je wilt, hoeveel je wilt en toch afvallen. Het lijkt een droombeeld, maar het is te bereiken door te stoppen met diëten en te vertrouwen op je intuïtie.

Mensen eten over het algemeen snel, veel en proeven slecht wat ze eten. De porties van een menu in de fastfoodketens worden steeds groter, de kant-en-klaar maaltijden zijn overal te krijgen en tijdens het eten staat regelmatig de televisie aan of we doen andere dingen tijdens het eten.
Hierdoor eten we, zonder dat we er erg in hebben, meer dan we nodig hebben. Want eten is zonde om weg te gooien, we moeten ons bord leeg eten en een toetje past altijd nog wel.

Onbewust eten
Onbewust eten is een van de belangrijkste oorzaken van overgewicht. Het lichaam weet van nature heel goed wat het nodig heeft en wat niet. Een kind kan in de beginjaren heel goed aangeven wanneer het honger heeft en wanneer het voldoende is.
Later komt hier verandering in, mensen leren dat voedsel:
* Troost biedt - na een mislukte middag winkelen eindigen met een zak drop op de bank
* Rust brengt -na je werk even uitrusten met chocola of een wijntje met een stukje kaas
* Een beloning kan zijn - na het sporten even iets lekkers of eten omdat je iets hebt afgemaakt.
* Een gewoonte is - chips hoort bij de film, een wijntje bij het eten en een koekje bij de koffie.
En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te benoemen van onbewust eten. Eten staat vaak in verband met emotie en patronen en hier houdt een dieet geen rekening mee.

Diëten belemmeren intuïtief eten
Een dieet maakt het onmogelijk om intuïtief te eten. Men eet wat het dieet voorschrijft en snakt naar `verboden' producten. Hierdoor verleert men naar het lichaam te luisteren en gaat tegen het hongergevoel in. Dit is tijdelijk vol te houden, maar uiteindelijk wint het lichaam. Het begint met een keer zondigen, maar uiteindelijk wordt het dieet overboord gegooid en komt men terug op het oude gewicht (met vaak nog wat extra kilo's erbij).

Vertrouwen op je innerlijke wijsheid
Om te leren intuïtief te eten is het belangrijk om naar het eigen lichaam te luisteren. Wanneer mensen zich bewust zijn van hun lichaam en de signalen die het lichaam geeft, zullen ze voelen wanneer ze honger hebben, weten waar ze behoefte aan hebben, bewust proeven wat ze eten en stoppen als ze voldaan zijn. Hierdoor eet men nooit teveel en zal men het natuurlijke gewicht bereiken.

Vertrouwen op inzicht, intuïtie en kracht. Hierdoor is het mogelijk om echt te veranderen en zonder wilskracht af te vallen.

Wilt u ook leren intuïtief te eten of meer informatie hierover bezoek dan: www.nooitmeeropdieet.nl





Ingezonden persbericht