Modeshow voor ruiter en paard


Scheltinga Ruitersport op de catwalk

HOORN, 20070923 -- Scheltinga Ruitersport presenteert zich ter gelegenheid van de 2e Hoornse Paardenmarkt op zondag 30 september 2007 met een echte modeshow. Op een catwalk op het Breed (tegenover Hotel De Keizerskroon) showen modellen en natuurlijk paarden en pony's de nieuwste collectie in ruitermode en ruitersportbenodigdheden. Eva Scheltinga van Scheltinga Ruitersport: "In West Friesland leeft de paardensport als nooit tevoren en zijn ruim 7.000 ruiters actief. Het is naast golf één van de snelst groeiende sporten in Nederland! Maar de ruitersport is veel meer dan een rondje rijden op een paard of een pony. En dat laten wij laten zien met spectaculaire modeshow."

Modeshow Scheltinga Ruitersport
Zondag 30 september 13.00, 14.00 en 15.00 uur
Breed, t.o. Hotel De Keizerskroon

De 'snoepwinkel voor ruiter en paard' opende ruim een jaar geleden op de Vale Hen in Hoorn voor het eerst haar winkeldeuren. Met 200 vierkante meter is Scheltinga Ruitersport gelijk de grootste speciaalzaak voor ruiter en paard in de wijde omgeving!

Tweede Hoornse Paardenmarkt & Koopzondag
De succesvolle paardenmarkt van vorig jaar krijgt een vervolg. Vanuit het hele land komen handelaren naar Hoorn om een pony of een paard te kopen of te verkopen. Maar er is veel meer te doen. Zo is er een kinderboerderij met kleinvee; konijnen, cavia's, hamsters, duiven, kippen, loopeenden, ganzen en geitjes. Kinderen worden begeleid in het kennis maken met deze dieren. De Tweede Hoornse Paardenmarkt wordt georganiseerd tijdens de koopzondag, waarbij vrijwel alle winkels in de Hoornse binnenstad geopend zijn. Daarnaast is er een antiekmarkt en een paardentram van en naar de haven. De tweede Hoornse Paardenmarkt wordt georganiseerd door Van Soelen Evenementen.

Parkeren
Er is in Hoorn voldoende parkeergelegenheid op loopafstand van het centrum. Parkeren in de parkeergarages 't Jeudje en het Park kost ¤ 1,= per uur maar een dagkaart kost nog maar ¤ 5,=! Parkeren in de garage van het Westfries Gasthuis, het Transferium, de RAC-locatie aan de J. Messchaertstraat en het Pelmolenpad kost slechts ¤ 2,= per dag. Gratis parkeren kan op de Nieuwe Wal (bij de brandweerkazerne).

Meer informatie over Scheltinga Ruitersport: www.scheltingaruitersport.nl

Einde persbericht





Ingezonden persbericht