Verslag vierde 24-uurs race voor fietskoeriers 29/30 september 2007


AMSTERDAM, 20071001 -- Zaterdagmiddag 12 uur vertrokken 45 fietskoeriers uit Amsterdam om te beginnen aan hun 24-uurs race. Zij dienden zich te melden in Zwolle, Arnhem, Utrecht, Den Haag en Westmaas (Hoeksche waard) alsof ze een pakketje vervoerden door heel Nederland. Ze moesten dan ook zelf de route bepalen van de 380 km lange tocht. De grootste tegenstander zou deze keer het weer worden want het begon direct na de start te regenen en dat zou zo blijven voor de eerste 6 uren van de tocht. Dit veroorzaakte vele lekke banden en de gladde wegen hadden vele slippers tot gevolg.

De koeriers kwamen door het hoge tempo en de kou, met gemodderde gezichten en blauwe lippen in kleine groepjes in Arnhem aan. Allen dachten aan stoppen maar met iets betere weersomstandigheden in het verschiet stapte vrijwel iedereen op voor de tweede helft van de race. Er ontstond een kopgroep in de Gelderse heuvels van 6 man waaronder tweevoudig winnaar Rik van den Bosch (Dutch Messenger).

Hoewel Danny Sanders en Bram de Vlieger de andere koplopers moesten laten gaan, zouden zij door superieure routekennis toch als eersten in Den Haag aankomen. Danny Sanders (Komeet Fietskoeriers) won uiteindelijk de wedstrijd voor Bram de Vlieger (Versnelling) en Bram de Vos (Cycloon) won de sprint van de achtervolgende groep. Nederlands kampioen fietskoerieren Joëlle Rambach (Tour de Ville) won bij de dames. Door de regen en kou finishte slechts de helft van de deelnemers, maar zij toonden aan dat de fiets onder alle omstandigheden een uitstekend (vracht)vervoersmiddel is.





Ingezonden persbericht