NPS/VARA/VPRO
vpro | nps | vara / BUITENHOF NIEUWSBRIEF /

29 september 2007
http://www.buitenhoftv.nl
Buitenhof 30 september 2007

Ad Melkert

Nahed Selim

Politiek bedrijven op het wereldtoneel.

Ad Melkert, ondersecretaris-generaal bij de UNDP, de ontwikkelingsorganisatie van de Verenigde Naties is aanstaande zondag in Buitenhof te gast. Melkert zal zijn visie geven op de wederopbouw in Afghanistan en Soedan. Ook zal hij - na maandenlang stilzwijgen - ingaan op het onderzoek naar misbruik van hulpgelden in Noord-Korea, zijn omgang met klokkenluider Artjon Shkurta, die onder Melkerts verantwoordelijkheid is ontslagen en zijn relatie met Paul Wolfowitz.

De WRR onder vuur.

Onwetenschappelijk, wereldvreemd, te politiek, te normatief. Het belangrijkste wetenschappelijke adviesorgaan van de regering - de WRR - oogstte afgelopen week forse kritiek met het rapport 'Identificatie met Nederland'. En niet voor het eerst. Want ook het WRR-rapport "Dynamiek in islamitisch activisme" riep veel weerstand op. Is er iets mis met de aanpak van de WRR? Welke rol dient de raad in het politieke domein te spelen? Een discussie met professor Wim van de Donk, voorzitter van de WRR en hoogleraar sociologie Ruud Koopmans.

Polarisatie in de Polder.

In het vierde deel van de serie 'Polarisatie in de Polder' is de schrijfster Nahed Selim te gast. Als moslima schaamt zij zich voor sommige teksten in de Koran. De vraag of Wilders gelijk heeft met zijn heftige aanvallen op de Koran is volgens haar daarom een legitieme. En die vraag wordt teveel ontweken. Het huidige debat in Nederland moet volgens Selim niet alleen over de toon gaan, maar vooral ook over de inhoud van religie. Lange tenen van gelovigen ten spijt. Op 10 oktober verschijnt haar nieuwe boek 'Allah houdt niet van vrouwen'. Vorig jaar kreeg Nahed Selim de Harriët Freezerring.

Presentatie: Clairy Polak

Columnist: Max Pam

Eindredactie: Corinne Hegeman

>

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

Buitenhof zondag 30 september 2007, 12.10 uur, Nederland 1.
Presentatie: Clairy Polak
Columnist: Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman
Redactie: Barbara Coolen, Peter van Ingen, Jan van Friesland, Esther Lammers, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Hans van Scharen, Rob Trip, Ad Verbrugge
Webredactie: Joséphine Truijman

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip.
>

Uitzending: 30 september 12.10-13.00 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtend 10.20 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column en het idee nog eens rustig nalezen.

Reageren? Mail: buitenhof@vpro.nl