Politie Gelderland-Zuid

Aanrijdingen na alcohol

Beuningen/Wijchen, 30-09-2007 o In Beuningen en Wijchen vonden zaterdagavond aanrijdingen plaats doordat de bestuurders veel alcohol hadden gedronken.

Beuningen

Zaterdagavond werd de politie gebeld dat een bestuurder een lantaarnpaal op de Van Heemstraweg had geramd. Getuigen hadden gezien hoe de man, een 27-jarige man uit Millingen aan den Rijn, eerst een middengeleider met hoge snelheid aan de verkeerde kant voorbij reed. Vervolgens verloor de bestuurder op de kruising de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal. Ter plaatse moest de man blazen omdat hij naar alchol roken. Bij ademanalyse op het politiebureau blies hij 660 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In de auto van de verdachte werd een imitatiewapen aangetroffen. Dit zogenaamde balletjespistool is in Nederland verboden en werd in beslaggenomen.

De verdachte is nog ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Wijchen

Op de T-splitsing van de Schoenaker met de Randweg Noord reed zaterdagavond een 56-jarige bestuurder uit Wijchen achterop zijn voorganger. Politieagenten namen ter plekke een blaastest af en daaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De verdachte werd daarom voor ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 740 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan.

Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie heeft een verzoek gedaan bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid om de rijvaardigheid van deze bestuurder te onderzoeken. Voor het veroorzaken van de aanrijding heeft de verdachte een dagvaarding gekregen.

(11)