Politie Drenthe

Zondag

Assen, 30-09-2007

Bestuurder gewond na aan onwelwording
ROSWINKEL Zaterdagmorgen raakten twee autobestuurders gewond bij een aanrijding op het Oude Schuttingkanaal OZ. Een 61-jarige bestuurder uit Musselkanaal werd tijdens het rijden onwel waarna hij tegen een in de berm staande auto botste. Achter het stuur van die auto zat een 35-jarige man uit Mussel. De Musselkanaalster werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMCG. De man uit Mussel werd met een sleutelbeenbreuk vervoerd naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Een 30-jarige zoon van de man uit Musselkanaal, die als passagier naast zijn vader zat, kwam met de schrik vrij. (07-181196)

Politie bekeurt alcomobilisten
COEVORDEN Zaterdagavond werd tijdens een in en rondom Coevorden gehouden verkeerscontrole een 22-jarig beginnend bestuurder uit Coevorden bekeurd. Tijdens een controle op de Rondweg bleek hij onder invloed te verkeren, 260 ug/l, en tevens bleek zijn rijbewijs ingevorderd en ongeldig verklaard te zijn. Hij werd aangehouden en mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. (07-181269)

Tijdens deze controle werden 632 blaastesten afgenomen, werden 18 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid, 4 x niet dragen autogordel, 4 x niet kunnen tonen van het rijbewijs, 4 x niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, 1 x onverzekerde auto, 1 x defecte verlichting, 1 x rijden tijdens ingevorderd rijbewijs, 1 x geen gebruik maken van kinderzitje in auto. (07-181318)

HOOGEVEEN Een 44-jarige autobestuurster uit Hoogeveen liep in de nacht van zaterdag op zondag op de K. de Raadstraat tegen de lamp. De vrouw blies 275 ug/l. (07-181328)

HOOGEVEEN Op de Schoolstraat liet de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige autobestuurster uit Hoogeveen blazen. Ze blies 495 ug/l. waarna hij rijbewijs werd ingevorderd. Met een dagvaarding kon ze huiswaarts keren. (07-181338)

HOOGEVEEN Een 27-jarige Hoogevener werd in de nacht van zaterdag op zondag in de Bentinckslaan gecontroleerd. Hij blies 535 ug/l en ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en kreeg hij een dagvaarding. (07-181355)

Politie bekeurt bestuurder met ontzegging
ZUIDWOLDE Een 23-jarige autobestuurder uit Meppel werd in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd voor het rijden tijdens een ontzegging. Toen de politie zijn auto op De Slagenweg wilde controleren, nam de man, samen met een 34-jarige passagier uit Meppel, de benen. De passagier meldde zich bij de politie maar de bestuurder verdween spoorloos in het bosperceel Klein Zwitserland. Met behulp van een politiespeurhond werd de man, die zich verstopt had, gevonden en kon hij aangehouden worden. Na onderzoek bleek dat de man een rijontzegging had. Er werd proces-verbaal opgemaakt. (07-181351)

Pseudo thuishelpsters plegen diefstal
NIEUW AMSTERDAM Een 86-jarige inwoonster van Nieuw Amsterdam kreeg zaterdagmiddag bezoek van twee onbekende dames aan de deur. Zij stelden zich voor als medewerksters van de Thuiszorg organisatie en wilden haar enige vragen stellen. Nadat de bewoonster de dames binnen had gelaten en door hen de badkamer in was gelokt zag ze een derde onbekende vrouw haar woning verlaten. Toen de twee vrouwen ook weg waren bleek dat er een zilveren ketting ontvreemd was. Het signalement van de daders luidt:

Dame 1: stevige postuur, tussen de 25 en 30 jaar oud, ongeveer 1.65 cm lengte, flinke bos geblondeerd haar, droeg een wit jack en een zwarte broek;

Dame 2: licht getinte huid, donker haar en droeg een lange regenjas en was iets kleiner dan dame1;

Dame 3: iets groter dan dame 1 en verdere gegevens niet bekend.

Volgens een getuige zouden de dames gebruik gemaakt hebben van een personenauto met de mogelijke letter/cijfercombinatie..-DH-52. (07-181263)

Zinloos geweld
EMMEN Zaterdagavond werd een 23-jarige Emmenaar door een onbekende man mishandeld. De Emmenaar die met een 24-jarige vriend uit Emmen bij de bushalte aan het Ganzenveld stond, kreeg zonder enige aanleiding een klap in zijn gezicht van een passerende man. De 24-jarige Emmenaar wist een tweede verdachte van zich af te slaan. Het signalement van de daders luidt:

Dader 1: ongeveer 20 jaar oud, Marokkaans uiterlijk, een soort platte dreadlocks in het haar, donkere jas c.q. trui en verplaatste zich per fiets;

Dader 2: Marokkaans uiterlijk en droeg een bruin gestreepte trui. (07-181292)

Huiselijk geweld in Drenthe
MEPPEL Een 21-jarige jongeman uit Meppel is zaterdagavond door de politie bij zijn ouderlijke woning aangehouden. De man had kort daarvoor zijn 46-jarige moeder en zijn 52-jarige stiefvader geslagen. Hij werd ingesloten. (07-181317)

EMMER COMPASCUUM Een 25-jarige vrouw uit Assen deed in de nacht van zaterdag op zondag aangifte van huiselijk geweld door haar 33-jarige uit Delfzijl afkomstige verloofde. Toen de ruzie bij een 38-jarige kennis in Emmer Compascuum voortgezet werd verklaarde deze ook door de verdachte te zijn mishandeld. Deze werd aangehouden en ingesloten. (07-181319)

Mishandeling na woordenwisseling
EMMEN Een 16-jarige knaap uit Klazienaveen werd in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld. Na een woordenwisseling in een café aan de Hoofdstraat met een 22-jarige Emmenaar sloeg deze hem met een glas in zijn gezicht. De knaap liep een slagaderlijke wond naast zijn oog op en tevens een diepe snee in zijn wang. Hij kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de 22-jarige Emmenaar. (07-181349)

Wildplasser op de bon
ASSEN Een 27-jarige Assenaar werd in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd terzake wildplassen. Op de Brinkstraat stond hij tegen een lantaarnpaal te plassen. (07-181372)

Dronken man aangehouden terzake huisvredebreuk
GASSELTERNIJVEEN Zaterdagavond heeft de politie een 53-jarige bewoner van de Tuinstraat aangehouden als verdachte van huisvredebreuk. De man, die zwaar onder invloed was, parkeerde bij thuiskomst zijn auto op de oprit van de buren, twee woningen verder, probeerde de achterdeur te open wat niet lukte, sloeg een ruit in en stapte naar binnen. Toen de afwezige 25-jarige bewoner thuis kwam zag hij tot zijn verbazing een auto op de oprit staan en licht branden in de woning. Omdat hij de voordeur niet open kreeg, opende tot zijn stomme verbazing de buurman deze en liet hem binnen. De onder invloed verkerende buurman was er stellig van overtuigd dat het zijn woning was en bood zelfs de echte bewoner iets te drinken aan. Nadat de inbreker na enige tijd overtuigd kon worden door de echte bewoner dat hij fout was, reed hij in zijn auto naar zijn woning. De gealarmeerde politie besloot na overleg met de bewoner de man aan te houden terzake huisvredebreuk. De verdachte verklaarde het vreemd te vinden dat zijn hond er niet was en dat het meubilair anders was. Hij verklaarde tevens bereid te zijn de door hem gemaakte schade te vergoeden. (07-181316)

Vervelende knaap aangehouden
HOOGEVEEN Een 16-jarige Hoogevener werd in de nacht van zaterdag op zondag in de Hoofdstraat aangehouden en bekeurd. De knaap was bij een snackbar erg vervelend en sloeg daarbij onder andere tegen de ramen. Nadat hem gevorderd was te vertrekken waaraan hij geen gevolg gaf, beledigde hij de politie. Hierna werd hij aangehouden. (07-181353)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds 0592 451280