Ruim 70.000 bezoekers Landelijke Banenmarkt 2007

30/09/2007 14:11



Centrum voor Werk en Inkomen



De Landelijke Banenmarkt is dit jaar door meer dan 70.000 mensen bezocht. Ruim 2.000 standhouders presenteerden zich op bijna honderd locaties verspreid in het land. In totaal boden zij ruim 120.000 banen aan. Werkgevers waren aangenaam verrast door het aanbod van goed gekwalificeerde kandidaten.

Behalve veel vacatures, was er ook informatie en advies over alles wat met werk te maken heeft. Ruim 8.000 werkzoekenden testten op de Banenmarkt hun talenten en interesses in een van de competentietestcentra. Honderden bezoekers lieten hun cv checken door de 'CV Dokter' of kregen kleding- en presentatieadvies. Daarnaast volgden bezoekers workshops over hulp bij re-integratie, het opzetten van een eigen bedrijf en het schrijven van sollicitatiebrieven.

Staatssecretaris Aboutaleb benadrukte zaterdag tijdens zijn bezoek aan de banenmarkt in Amsterdam het belang van een divers personeelsbestand. Hij riep werkgevers op het talent van met name 45-plussers te benutten.

Onder het motto 'Laat je talent werken' wilden CWI, UWV en gemeenten werkzoekenden tijdens de Landelijke Banenmarkt bewust maken van hun talenten en laten zien dat inzicht hierin de kans op een baan kan vergroten.





http://www.werk.nl