Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 30 september 2007
Opmerkingen ( geen

Stein; overlast veroorzakende jongeren aangehouden voor drugsvondst

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.15 uur op de Kerkstraat in Stein vijf jongeren uit die plaats aangehouden, op verdenking van het in bezit hebben van harddrugs.

Agenten waren naar de parkeerplaats bij de kerk gestuurd in verband met jongeren die voor veel lawaaioverlast zorgden, zoals harde muziek en geschreeuw. Verder kreeg de politie ook informatie dat er zou zijn geschoten.

Agenten troffen er vijf jongens aan die in de leeftijd waren van 17 tot 25 jaar. Omdat enkele van hen bij de komst van de agenten voor even wegliepen in de richting van het aanwezige struikgewas, rees het vermoeden dat zij daar iets verstopt hadden. Na een kort onderzoek, werd een kleine hoeveelheid speed of cocaïne gevonden. Een vuurwapen of iets dergelijks werd echter niet aangetroffen.

Omdat niemand van het vijftal verklaarde de eigenaar van de drugs te zijn, werden alle vijf de jongens aangehouden.

Zij werden voor nader onderzoek ingesloten.

Sittard; weer brand gesticht in woning

Zaterdagavond hebben onbekenden brand gesticht in een woning aan de Wehrerweg in Sittard.

De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te blussen. Sinds medio juli is het de derde keer dat er sprake is van brandstichting in hetzelfde pand.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Heerlen; dronken automobilist tweemaal in de fout

De politie heeft zaterdagavond op de Voskuilenweg in Heerlen een 56-jarige inwoner van Landgraaf tweemaal in korte tijd aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto zat.

De eerste keer trok de man de aandacht omdat hij met te hoge snelheid reed. Bij een controle bleek dat hij teveel gedronken had. Hij bleek namelijk een bloed/alcoholpromillage te hebben van 1,5. Nadat tegen de man proces-verbaal was opgemaakt, zijn rijbewijs was ingevorderd en hij een rijverbod voor zes uren had gekregen, werd hij in vrijheid gesteld. Enige tijd later werd hij op de Crutzerveldweg weer rijdend in zijn auto aangetroffen.

Ook hiervoor werd weer een proces-verbaal tegen de Landgravenaar opgemaakt.

Heerlen; man verstopt harddrugs in afvalcontainer

Zaterdagvond heeft de politie in een woning aan de Sittarderweg een 22-jarige bewoner van het pand aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs.

Agenten waren naar de woning van de man getogen omdat hij moest worden aangehouden voor het uitzitten van een gevangenisstraf van 252 dagen. Nadat agenten bij de woning hadden aangebeld, hoorden zij iemand roepen, "Ik kom eraan". Bij een blik door de brievenbus zag men dat de Heerlenaar met een plastic zak richting achtertuin liep.

Na een korte speurtocht, vonden de agenten in een van de afvalcontainers een zelfde zak als zij eerder door de brievenbus hadden gezien.

In de zak zaten 100 gram amfetamine en ruim 400 gram zogenaamd versnijdingsmiddel. Bij zijn insluiting bleek de man ook nog 1070 Euro opzak te hebben.

De Heerlenaar werd ingesloten.

Berg en Terblijt; man aangehouden voor huiselijk geweld

De politie heeft vrijdagavond een 39-jarige inwoner van Berg en Terblijt aangehouden omdat de man verdacht wordt eerder die avond betrokken te zijn geweest bij een geval van huiselijk geweld, waarvan een 20-jarige plaatsgenote van hem het slachtoffer werd.

Het slachtoffer belde de politie omdat zij tijdens een ruzie met haar vriend door hem zou zijn mishandeld. Daarbij zou de man ook met een stoel hebben geslagen.

Agenten hielden de man vervolgens in zijn woning aan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Maastricht; automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

In de nacht van zaterdag op zondag vond er op de Viaductweg in Maastricht een aanrijding plaats, waarbij een 23-jarige inwoner van die plaats gewond raakte.

Het slachtoffer werd met mogelijk rugletsel naar het ziekenhuis in Maastricht overgebracht.
De Maastrichtenaar reed met de auto over de Viaductweg in de richting van de A2. Even voorbij de kruising met de Willem Alexanderweg, verloor hij de macht over het stuur, waardoor hij in een slip geraakte en tegen de vangrail botste. Ongeveer 70 meter verder kwam de auto tot stilstand.

De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben en onder invloed van alcohol te zijn. Om vast te stellen hoeveel de man had gedronken, werd van hem een bloedproef genomen. De Maastrichtenaar verklaarde dat hij de auto bij een vriend had weggenomen om ermee te rijden.

Maastricht; "actieve" winkeldieven

Zaterdagmiddag werden door de bedrijfsbeveiliging van een Maastrichts warenhuis twee winkeldieven aangehouden die, zo bleek later, meer hadden gestolen, dan aanvankelijk werd aangenomen.

Toen beide winkeldieven, twee mannen van 67 en 71 jaar uit het Belgische Brecht, werden aangehouden, hadden ze beiden twee gestolen truien en een fles parfum bij zich. Tijdens het verhoorde rees het vermoeden dat het tweetal met een auto naar Maastricht was getogen en dat er in de auto mogelijk nog ander gestolen goed zou kunnen liggen. Nadat de auto in een parkeergarage werd aangetroffen, bleek dat daarin nog zes truien, twee hemden en drie potten crème lagen, die vanuit hetzelfde warenhuis afkomstig waren.

Tegen beide winkeldieven wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bunde; gewonde bij aanrijding

Zaterdagavond rond 20.15 uur vond er op de Prinses Irenstraat in Bunde een aanrijding plaats waarbij twee personenauto's waren betrokken en een inzittenden van een van de auto's gewond raakte.

Het slachtoffer, een 17-jarige inwoonster van Bunde werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer zat in de auto die bestuurd werd door een 21-jarige plaatsgenoot van haar. Deze kwam vanaf de Kloosterweg en reed de Prinses Irenelaan op. Vermoedelijk door te hoge snelheid, raakte de 21-jarige automobilist de macht over zijn voertuig kwijt waardoor met zijn auto op de andere weghelft kwam. De bestuurder van één van twee auto's die daar op dat moment reden, wist de Bundenaar te ontwijken. De bestuurster van de tweede auto, een 46-jarige vrouw uit Maastricht, lukte dat niet. Zij botste frontaal in de flank van de auto van de Bundenaar.

De brandweer moest het 17-jarig meisje uit de auto bevrijden. De 21-jarige bestuurder kon op eigen kracht zijn voertuig verlaten. Hij werd ook voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De Maastrichtse automobiliste raakte niet gewond.

Bij het onderzoek naar de toedracht onderzoekt de politie ook of er alcohol in het spel is.

Maastricht; motorrijder gewond bij aanrijding met politievoertuig

Zaterdagavond vond er op de A2 in Maastricht een aanrijding plaats, tussen een onopvallend politievoertuig en een motor. Bij de aanrijding raakte de bestuurder van de motor, een 41-jarige inwoner van Herstal (B), gewond.

Het slachtoffer liep bij de aanrijding een gebroken pols op.

Het politievoertuig reed rond 21.00 uur achter de motor in de richting van België toen de auto om nog onduidelijke redenen de motor heeft geraakt, waardoor de motorrijder kwam te vallen en in de berm belandde. Datzelfde gebeurde ook met het politievoertuig. Beide agenten, rechercheurs in burger, bleven ongedeerd. Waarschijnlijk hebben zij de motor, door het slechte weer te laat opgemerkt.

Kort voor de aanrijding hadden beide politiemensen de motorrijder nog gecontroleerd, omdat het vermoeden bestond dat het voertuig waarop de man reed geen motor, maar een bromfiets was. Toen na controle bleek dat het toch een zeer lichte motor was, kon de man zijn weg gewoon weer vervolgen. Kort daarna gebeurde de aanrijding.
De dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) stelt een onderzoek in.

---- --