Ingezonden persbericht


Renger van der Zande


Optocht in Nogaro: Renger veertiende

NOGARO (FRANKRIJK), 30 SEPTEMBER 2007 - Wat vooraf voorspelt was gebeurde ook. De Formule 3 Euro Series race op zondag in Nogaro werd een optocht. Renger pakte bij de start nog een positie en werd uiteindelijk als veertiende afgevlagd.

Het circuit van Nogaro leent zich slecht voor inhalen, in ieder geval voor een klasse als de Formule 3 waar de downforce effecten sterk zijn. Renger van der Zande kon dan ook geen potten breken, gezien zijn zestiende startpositie. Na het groene licht verschalkte hij de Tsjech Filip Salaquarda. En omdat iets later in de race frontrunner Franck Mailleux zich verslikte in een bocht, klom hij nog één plek op. Waar Renger zich in de wedstrijden vaak een strijdlustige en offensieve rijder toont, kon hij op Franse bodem geen kant op. Wel draaide de Mercedes-Benz rookie in de tweede helft van de race met grote regelmaat de snelste tijd van het veld. Zijn achterstand op winnaar Buemi was een ruime negen seconden en op de andere Nederlander Yelmer Buurman (P7) slechts ruim vier seconden. Een bewijs van hoe dicht het veld weer bij elkaar zat.

Voor Renger was er de wrange nasmaak dat hij zonder zijn uitglijder in de zaterdagrace ongetwijfeld vandaag op het podium zou hebben gestaan. De Nijmegenaar in Italiaanse dienst gaat dan ook tot de tanden gewapend naar de volgende en laatste race, over twee weken, op het circuit Hockenheim. Hij wil iets recht zetten.

RENGER VAN DER ZANDE : "Tsja, het is wat het is...Hier viel niet veel van te maken. Hard gaan en heel houden was het devies. We hadden nog flink wat wijzigingen aan de auto doorgevoerd om de race ook te gebruiken voor het verzamelen van data. Dat is uitstekend gelukt. Op naar de boerenkool, want in Nederland is geloof ik de herfst begonnen. "



SPONSORS

PARTNERS

Totaalnet Internet

HWA Mercedes

Design is everything

Pro-Racing de autosport-specialist

Arai Helmets Europe

PTM Helmets

Velpprint

Blitz bestickering

RaceXpress

Officieel Playstation Magazine

Insight F1

Ger Peters Sportverzorging,

F1toGO