Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Marloes Nollen: 053-4555588

Alcoholcontrole

Dinkelland

Op 29 september vanaf 21.30 uur tot 30 september 03.30 uur hield de afdeling Dinkelland in samenwerking met het Verkeershandhavingteam een grote alcoholcontrole op verschillende locaties in en rond Denekamp. Hierbij werden 7 bestuurders geverbaliseerd voor rijden onder invloed.

De controle werd georganiseerd door de afdeling Dinkelland met ondersteuning van medewerkers van het verkeershandhavingsteam. Op vier verschillende locaties werden bestuurders ter controle staande gehouden. In totaal werden 791 bestuurders gecontroleerd. Hieronder waren 7 bestuurders die teveel gedronken hadden. Ademanalyse wees waarden uit tussen 0.53 en 1.62 promille. Eén bestuurder weigerde de medewerking aan het onderzoek. Hij kon ook geen rijbewijs tonen en bleek nog een boete open te hebben staan. Zijn auto werd in beslaggenomen.

Bij deze controle werden meerdere bestuurders bekeurd voor onder andere defecte uitlaat, defecte verlichting, kentekenplaat niet zichtbaar, niet dragen van de gordel en het voeren van verkeerde verlichting. (07-127408)

Aanranding, politie zoekt getuigen

Oldenzaal

Een 17-jarig meisje werd op 28 september rond 14.15 uur op weg van school naar huis aangerand door een onbekende jongeman. De politie roept getuigen op zich te melden.

Op 28 september, tussen 14.15 en 14.30 uur fietste een 17-jarig meisje uit Ootmarsum op de Ootmarsumsedijk, tussen de Oldenzaalsestraat en de Lemseloseschoolweg. Daar werd zij lastig gevallen door een nog onbekende jongeman die naast haar kwam fietsen. De jongeman was ongeveer 16 jaar oud, had een mollig postuur en een rond gezicht. Hij droeg kort bruin haar en droeg mogelijk een bruine jas. Zijn linkeroog was iets rood verkleurd. De jongeman heeft het meisje vastgepakt en het slachtoffer voelde zich ernstig bedreigd.

De politie verzoekt getuigen van dit voorval zich te melden bij de politie in Oldenzaal (0900-8844) of bij Meld Misdaad Anoniem. (0800-7000) Het slachtoffer werd kort na het voorval door twee fietsende jongens ingehaald. De politie verzoekt met name deze jongens zich te melden omdat zij mogelijk iets gezien hebben. (07-126816)

Veiligheids- en verkeerscontrole

Enschede

In de nacht van 29 op 30 september werd in Enschede op diverse locaties in het centrum een veiligheids/verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden 15 bestuurders geverbaliseerd voor rijden onder invloed van alcohol.

De aangehouden bestuurders lieten op de ademanalyse waarden zien varieerd van 0.59 tot 1.44 promille. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Bij deze controle werden verder nog de nodige processen-verbaal opgemaakt voor onder andere rijden onder invloed van drugs, Wet Wapens en Munitie (voorhanden hebben van knuppel), het niet tonen van het rijbewijs, overschrijding maximum snelheid, geen APK, niet dragen van gordels, onjuiste verlichting en het opgeven van een valse naam. (07-127294)

Bromfietscontrole

Haaksbergen

Op 28 september werd in en rond Haaksbergen een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 27 bromfietsers bekeurd.

De politie in Haaksbergen hield in samenwerking met de afdeling Verkeer een grote bromfietscontrole in en rond Haaksbergen. In totaal werden 40 bromfietsers gecontroleerd. Zeven bestuurders kregen een proces-verbaal voor een te hoge constructiesnelheid. De hoogst gemeten was 84 km/u. Verder werden processen-verbaal opgemaakt voor onder andere het niet handsfree bellen, onjuiste of geen verlichting en getinte ramen bij een automobilist. (geen mutatienummer)

Drankrijders raken rijbewijs kwijt

Wierden, Hengelo, Nijverdal

Vier automobilisten mogen op 29 en 30 september hun rijbewijs inleveren nadat ze betrapt zijn op rijden onder invloed.

Op 29 september, rond 19.45 uur, controleerde de politie een 58-jarige automobilist uit Wierden op de Kerkstraat in Wierden. Hij bleek gedronken te hebben. Ademanalyse wees 1.68 promille uit. De man blijkt een recidivist. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Op 29 september, rond 01.25 uur zagen agenten dat een bestuurder van een auto veel moeite had om zijn auto te parkeren aan de Almelosestraat in Wierden. Bij controle bleek dat de 45-jarige bestuurder, een man uit Wierden, gedronken heeft. Ademanalyse wees 1.71 promille uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Op 29 september rond 05.25 uur zagen surveillerende agenten een auto slingerend rijden op de Deldenerstraat in Hengelo. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 25-jarige vrouw uit Goor, gedronken had. Ademanalyse wees 1.12 promille uit. Haar rijbewijs werd ingevorderd, de politie maakt proces-verbaal op.

Op 30 september rond 04.50 uur, zagen agenten op de Rijssensestraat te Wierden een auto rijden met een lekke voorband. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 32-jarige man uit Rijssen, gedronken had. Ademanalyse wees 1.84 promille uit. Het rijbewijs van de 32-jarige werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (07-126980/07-127249/07-127037/07-127428)

Personal audio zorgt voor persoonlijk letsel

Enschede, Saasveld

Twee fietsers raken op 28 september betrokken bij aanrijdingen toen ze via hoofdtelefoons naar muziek luisteren. Zij raken daarbij gewond.

Op 28 september rond 08.00 uur, fietste een 16-jarig meisje uit Enschede over de Burgemeester van Veenlaan, komende uit de richting van het winkelcentrum. Zij droeg een hoofdtelefoon in de oren. Ter hoogte van de Kotmanlaan stak zij plotseling, zonder richting aan te geven de weg over. Een achter haar in dezelfde richting rijdende 19-jarige automobilist uit Enschede kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed de 16-jarige aan. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (07-126534)

Op 28 september, rond 13.05 uur, reed een 38-jarige automobilist uit Saasveld over de Langedijk in Saasveld. Op de kruising met de Zomerdijk verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 18-jarige fietser uit Mander en hij reed deze fietser aan. De fietser droeg een hoofdtelefoon met muziek, waardoor hij de auto niet hoorde aankomen. De 18-jarige man uit Mander is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (07-126690)

Kijken naar ongeval levert letsel op

Almelo

Op 28 september rond 18.10 uur raakt een voetganger gewond nadat zij naar een gevallen bromfietser kijkt en daarbij het overige verkeer niet in de gaten houdt, waardoor ze zelf wordt aangereden.

Op 28 september zijn agenten op de Nieuwstraat bezig bij een bromfietser die onderuit was gegaan. Een 18-jarige vrouw uit Almelo was zo geboeid door dit voorval dat zij het overige verkeer niet meer in de gaten hield. Zij stak zonder uit te kijken de rijbaan over en werd daarbij aangereden door een 63-jarige automobilist uit Almelo. De auto reed daarbij over haar voet. Zij werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (07-126920)

CD wisselen loopt uit op aanrijding

Almelo

Op 29 september rond 07.00 uur is een automobilist bezig met het wisselen van een CD in zijn autoradio. Hij botst daarbij tegen een verkeerspaal en raakt gewond.

Een 27-jarige man uit Oldenzaal reed op 29 september rond 07.00 uur in zijn auto over de Wierdensestraat te Almelo. Hij was bezig met het wisselen van een CD in zijn autoradio en zag daardoor op de kruising met de Egbert ten Catestraat een grote ANWB verkeerspaal totaal over het hoofd. Zonder te remmen botste de 27-jarige met de voorzijde van zijn auto tegen deze verkeerspaal. Hij raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Van de verdachte is een bloedproef afgenomen. Die zal moeten uitwijzen of hij onder invloed van drank en/of drugs heeft gereden. De auto raakte door de aanrijding aan de voorzijde zwaar beschadigd. De ANWB paal werd ontwricht. De politie maakt proces-verbaal op. (07-127054)

Veelpleger bedreigt winkelpersoneel na diefstal

Enschede

Op 29 september rond 18.00 uur bedreigt een winkeldief het personeel nadat hij betrapt werd op diefstal uit een winkel aan het HJ van Heekplein.

Een 43-jarige man uit Delfzijl werd op 29 september rond 18.00 uur betrapt bij het wegnemen van een fles drank uit een supermarkt aan het HJ van Heekplein. Toen winkelpersoneel hem hierover aansprak bedreigde hij deze. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de winkeldief aan. De verdachte vond het ook nog nodig de agenten te beledigen. De man bleek een zogenaamde veelpleger te zijn. Hij werd in verzekering gesteld en ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op. (07-127235)

Eenzijdig verkeersongeval

Enschede

Een automobilist raakt gewond bij eenzijdig verkeersongeval in Enschede.

Op zondag 30 september 2007 omstreeks 09.20 uur vond er op de Auke Vleerstraat, t.h.v. de bocht voorbij de Strootsweg, in Enschede een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 25-jarige automobilist uit Groningen raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste met zijn auto tegen een boom. Het slachtoffer raakte hierbij bekneld en gewond. Verschillende hulpdiensten kwamen ter plaatse. De man is uit zijn auto bevrijd door de brandweer en per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De Auke Vleerstraat en de Strootsweg zijn enkele uren afgesloten geweest voor het doorgaande verkeer. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie Twente stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. (07-127463)


---- --