Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 30-09-2007

Brand in bovenwoning, 3 gewonden

AMERSFOORT - Op zondagochtend omstreeks 05.55 uur kreeg de politie de melding van een brand in een bovenwoning aan de Lavendelstraat. Op het moment van het ontstaan van de brand waren vijf personen aanwezig in de woning.

De 21-jarige man uit Amersfoort ontdekte de brand en probeerde het pand te verlaten maar liep daarbij wel zware brandwonden op aan handen en gezicht.

Vervolgens hebben vier andere personen het pand ook verlaten. Hierbij heeft een persoon forse snijwonden aan de armen opgelopen omdat hij een raam insloeg. Een andere bewoner liep letsel op aan onderrug en enkels omdat hij naar beneden is gesprongen.

De brandweer had de brand snel onder controle. De politie onderzoek de oorzaak van de brand.

Jongen aangehouden wegens vernieling

WOUDENBERG - Zaterdagochtend omstreeks 04.55 uur kreeg de politie de melding van een bewoner van een woning aan De Steen dat een steen door zijn voorruit was gegooid. De man was direct na de vernieling op zijn fiets gesprongen en zag een jongen lopen die hij herkende. De politie is vervolgens naar het huis van de verdachte gegaan en heeft de 16-jarige jongen uit Woudenberg aangehouden.

Heling

AMERSFOORT - In de nacht van zaterdag op zondag is een jongen aangehouden op de Havik. Omstreeks 00.25 uur zag de politie een jongen fietsen op een vermoedelijk gestolen fiets, herkenbaar aan het slot dat niet klopte. De fiets stond inderdaad als gestolen te boek. De ouders van de 16-jarige jongen uit Amersfoort zijn in kennis gesteld. Daarbij is ook de 38-jarige vader gehoord omdat hij de fiets zou hebben gekocht. De fiets is in beslag genomen.

Jongen aangehouden wegens geweld

AMERSFOORT - Zondagochtend is een 17-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden omdat hij verschillende mensen zou hebben geslagen. Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie de melding dat een jongen diverse personen behoorlijk hard had geslagen op het Lieve Vrouwekerkhof. De 17-jarige verdachte werd gesignaleerd en aangehouden. Tijdens zijn aanhouding bleek hij onder invloed en zijn handen waren kapot. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij agenten beledigde en spullen vernielde. De ouders van de jongen zijn in kennis gesteld.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT - Op zondagochtend is een automobilist aangehouden omdat hij een auto bestuurde terwijl hij teveel had gedronken. Omstreeks 04.20 uur werd de 33-jarige man uit Leusden tijdens een verkeerscontole gecontoleerd op de Hogeweg. Hij bleek te hebben gdronken en blies 560 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van zes uur. Hij is in de afgelopen acht jaar al vier keer eerder betrapt op het rijden onder invloed.

Witte avond

LEUSEN / WOUDENBERG - Op vrijdag is tussen 14.30 uur en 22.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden in Leusden en Woudenberg in samenwerking met de douane, ANWB, belasting en diverse verkeersteams uit de regio. Er werd gecontroleerd op belastingschuld, openstaande boetes, snelheid, alcoholgebruik in het verkeer, technische gebreken bij voertuigen en diverse verkeersovertredingen. In totaal zijn 345 voertuigen gecontroleerd op de Larikslaan te Leusden en op de Randweg te Woudenberg.

Tussen 13.30 uur en 17.00 uur is een scootercontrole gehouden op de Bavoortseweg te Leusden en tussen 18.30 uur en 20.30 uur op de Parklaan te Woudenberg. Hierbij zijn 57 bromfietsen gecontroleerd. In totaal zijn 32 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere opgevoerde bromfietsen, het niet kunnen tonen van het rijbewijs en/of kentekenbewijs, onverzekerd rijden en ondeugdelijke remmen.

In de avond heeft de politie op de Hamersveldseweg en 't Plein diverse hangplekken bezocht. In totaal zijn 20 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het fietsen in voetgangersgebied, het rijden zonder verlichting en het rijden door rood licht.



Laatst gewijzigd 30-09-2007 11:30 |