Politie Midden- en West Brabant

Identiteit dodelijk slachtoffer ongeval NS-station Rijen vastges

RIJEN, 30 september 2007

Identiteit dodelijk slachtoffer ongeval NS-station Rijen vastgesteld

De identiteit van de jonge vrouw die zaterdagavond rond 22.30 uur om het leven is gekomen bij NS-station Rijen, is vastgesteld. Het betreft een 16-jarige inwoonster van Hooge Zwaluwe. Het meisje liep over de voetgangersoversteekplaats toen ze werd gegrepen door een trein. Ze was op slag dood. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval. Uit camerabeelden en getuigenverklaringen is gebleken dat het meisje onder de slagbomen door liep en de trein vermoedelijk niet heeft zien aankomen.

Het slachtoffer was in het gezelschap van een groep vrienden en vriendinnen. Ze wilden een trein pakken om op stap te gaan. De jongeren zijn op het politiebureau in Rijen opgevangen. Voor hen is Slachtofferhulp ingeschakeld. Dat geldt ook voor andere mensen die op het station getuige zijn geweest van het ongeval.

De trein, een intercity die vanaf Tilburg in de richting van Den Haag reed, kwam een paar honderd meter na het station tot stilstand. Het treinverkeer werd direct stilgelegd. Naar schatting twintig tot dertig reizigers hebben enkele uren in de trein vastgezeten; de NS zette voor hen bussen in.

Forensisch rechercheurs van de politie Midden en West Brabant hebben een onderzoek ingesteld. Daarbij wordt samengewerkt met collegas van de Spoorwegpolitie.

Auteur: Andre van den Hul