Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 30 september

BERGEN OP ZOOM, 30 september 2007

Politie onderzoekt ongeval op Spoorstraat in Roosendaal

ROOSENDAAL: De man die zaterdagmiddag is aangehouden nadat hij de plaats van een ernstig ongeval op de Spoorstraat verliet, is niet, zoals eerder abusievelijk gemeld, een 30-jarige man uit Roosendaal. De verdachte betreft een 20-jarige inwoner van Roosendaal.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat hij achter het slachtoffer reed en na diens botsing met de tractor in een scherpe bocht er snel vandoor ging. In zijn eerste verklaring stelde hij dat hij familie van het slachtoffer wilde waarschuwen, maar nu blijkt de 20-jarige man geen geldig rijbewijs te hebben. Na verhoor is hij heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt. Het slachtoffer, een 22-jarige Roosendaler, ligt met ernstig hersenletsel in het Franciscusziekenhuis in Roosendaal. De politie vraag getuigen van het ongeval zich te melden op 0900-8844. De politie onderzoekt de toedracht en of het rijgedrag van zowel het slachtoffer als de 20-jarige aangehouden man van invloed is op het ongeval.

Winkeldief aangehouden

ROOSENDAAL: Een 20-jarige Pool is zaterdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden wegen winkeldiefstal. Hij wilde bij een winkel aan de Rosada een trui meenemen zonder te betalen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm echter af. De man is mee naar het bureau genomen; daar heeft hij een boete van 130 euro betaald. Daarna is de Pool in vrijheid gesteld.

Bergenaar aangehouden na bedreiging portier

HALSTEREN: De politie heeft zaterdagavond tegen 21.30 uur een 31-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden wegens bedreiging. Dat gebeurde op de Halsterseweg. De man zou even daarvoor een portier van een café aan de Dorpsstraat met een mes hebben bedreigd. De portier heeft daarvan aangifte gedaan. Ook vernielde de Bergenaar bij de kroeg een fiets. Na verhoor is de man zondagmorgen op vrije voeten gesteld; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Dronken en vervelende Pool aangehouden op Grote Markt

BERGEN OP ZOOM: In het horecatoezicht in Bergen op Zoom is op de Grote Markt rond 23.30 uur een 25-jarige Pool aangehouden. De man was vanwege zijn vervelende gedrag een kroeg uitgezet en agenten vroegen hem de stad te verlaten. Ook na herhaaldelijke verzoeken bleef de dronken man staan en gedroeg zich recalcitrant. Daarop werd hij aangehouden, ook al om erger te voorkomen. Hij is zondagmorgen weer op vrije voeten gesteld; de man gaf zelf aan erg dronken te zijn geweest en zich bijna niets meer te kunnen herinneren van zijn gedrag.

Twee mannen aangehouden na vernieling autos

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagmorgen rond 03.30 uur twee mannen aangehouden wegens vernieling van een auto. Dat gebeurde op de Van der Waalsstraat. Het gaat om een 20-jarige Roosendaler en een evenoude man uit St. Willebrord. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan van het vernielen van de antenne van zijn auto. Volgens getuigen zou het tweetal ook nog een andere auto vernield hebben, door over het dak te hebben gelopen. De mannen zelf ontkennen en zijn, ten behoeve van het onderzoek, in verzekering gesteld. Bij twee andere geparkeerde autos aan de Van der Waalsstraat hebben agenten nog andere vernielingen waargenomen, zoals het afbreken van de antenne en het vernielen van een buitenspiegel.

Auteur: Andre van den Hul