Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda zondag 30 september

BREDA, 30 september 2007

Drukke dienst in horecatoezicht centrum van Breda

BREDA: Het was een drukke dienst voor de agenten die werkzaam waren in het horecatoezicht in het centrum van Breda in de nacht van zaterdag op zondag. Er was veel publiek op de been en diverse opstootjes moesten in de kiem worden gesmoord. Er werden negen aanhoudingen verricht voor beroving, openlijk geweld, verstoren van de openbare orde, niet voldoen aan bevel tot vordering en rijden onder invloed van alcohol.

Twee manen van 19 en 35 jaar uit Breda zijn kort na 04.00 uur aangehouden op verdenking van beroving op de Vismarkstraat. Agenten in het horecatoezicht werden aangesproken door een jonge vrouw die verklaarde dat haar telefoon was afgepakt door twee mannen. Zij wees vervolgens naar het tweetal. De 19-jarige man is in verzekering gesteld.

Op de Vismarktstraat had een 16-jarige Bredase jongen ruzie met een meisje. Een 20-jarige Bredanaar die tussenbeide wilde komen, kreeg kopstoot van de 46-jarige vader van de jongen. Toen de vader werd aangehouden, sloeg de 16-jarige jongen een agent in het gezicht. De 39-jarige vrouw van de 64-jarige Bredanaar sloeg ook een agent toen haar man werd aangehouden.

Een 32-jarige Bredanaar werd op de Schoolstraat aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Een vriend van hem die zich bemoeide met de aanhouding, een 34-jarige Utrechter, werd aangehouden, omdat hij niet wilde vertrekken.

Een 26-jarige inwoner van Dordrechter werd aangehouden nadat hij aan het vechten was met een onbekende andere man. Bij zijn aanhouding werd een agente in het gezicht geschopt.

Een 38-jarige automobiliste uit Breda reed op de Beyer tegen een andere geparkeerde auto. Zij bleek stevig onder invloed van alcohol. De vrouw blies 705 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Ze kon direct haar rijbewijs inleveren.

Voor foutief parkeren werden 16 processen-verbaal opgemaakt, ook voor wilplassen (5x), softdrugbezit (1x), baldadigheid (1x), rijden zonder verzekering (1x) en niet kunnen tonen van identiteitsbewijs (2x) gingen mensen op de bon.

Over horecatoezicht in Breda

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Inwoner Etten-leur aangehouden met GHB en XTC-pil

ETTEN-LEUR: Een 24-jarige man uit Etten-Leur is zaterdagavond rond 22.30 uur op de Dukaatstraat aangehouden wegens bezit van harddrugs. Agenten zagen op de Nijverheidsweg een auto geparkeerd staan en wilden de bestuurder controleren. Die ging er echter snel vandoor en reed met hoge snelheid door Etten-Leur. Op de Dukaatstraat werd hij klemgereden. De man verklaarde in paniek geraakt te zijn bij het zien van een politiewagen. Hij had twee flesjes GHB en een XTC-pil bij zich. Na verhoor op het bureau is de man heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De drugs zijn in beslag genomen.

Automobilisten in St. Willebrord onder invloed

ST. WILLEBRORD: Een 61-jarige automobilist uit St. Willebrord is zaterdagavond rond 23.30 uur op de Poppestraat aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man blies bij een controle 290 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur een proces-verbaal mee.

Op diezelfde locatie werd kort na 00.30 uur zondagmorgen een 36-jarige automobilist uit St. Willebrord aangehouden. Hij scoorde 250 ug/l; met een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal kon hij weer gaan

Een 19-jarige Bredanaar veroorzaakte zondagmorgen op de A58 ter hoogte van St. Willebrord een ongeval. Hij werd rond 04.30 uur aangehouden en blies vervolgens 285 ug/l. Omdat de man een beginnend bestuurders is, ligt voor hem de limiet op 88 ug/l. Hij is na verhoor met een rijverbod van 3 uur heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt. Het rijbewijs van de man en het kentekenbewijs zijn ingenomen.

Man aangehouden na diefstal fiets in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Een 47-jarige inwoner van Etten-Leur is zondagmorgen kort voor 02.30 uur aangehouden op de Wilhelminalaan. De man probeerde vanaf het Vincent van Goghplein een fiets van een 21-jarige plaatsgenoot te stelen, maar de eigenaar plus een groepje vrienden gingen achter de wegfietsende verdachte aan en belden de politie. De 47-jarige verdachte is na verhoor heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bredanaar aangehouden na mishandeling vriendin

BREDA: Een 34-jarige Bredanaar is rond 04.00 uur aangehouden wegens mishandeling van zijn vriendin. Ze hadden tijdens een avondje uit ruzie gekregen. De politie kreeg een melding van enkele getuigen die op Achter de Lange Stallen zagen hoe de Bredanaar zijn vriendin sloeg. De getuigen kwamen tussenbeide en de verdachte vluchtte. Hij is later in zijn woning aangehouden en op het bureau in verzekering gesteld. De 34-jarige man heeft aangifte gedaan van mishandeling tegen de twee mannen die tussenbeide kwamen; ze zouden hem onnodig geslagen en geschopt hebben. De politie onderzoek de zaak.

Auteur: Andre van den Hul