Weekendpersberichten

's-Hertogenbosch, 30-09-2007

Bijrijder trekt aan handrem, auto tegen lantaarnpaal

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee inwoners uit Berlicum (beiden 20 jaar) gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch. Het tweetal reed in de auto toen de bijrijder volgens de bestuurder plotseling aan de handrem trok. De auto botste daarop tegen lantaarnpaal. De slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zij bleken er met relatief lichte verwondingen van af gekomen te zijn. Beiden zijn aangehouden voor o.a. alcoholgebruik en het in het gevaar brengen van het verkeer.

Politie houdt auto-inbreker aan

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag dankzij oplettende getuigen een 37-jarige Vughtenaar aangehouden voor een tweetal auto-inbraken. De verdachte is aangehouden i.v.m. een inbraak in een auto op de Frederik Hendriklaan. Aan de hand van het signalement kon de politie vaststellen dat hij eerder die nacht ook op de Bloemenkamp had ingebroken in een auto. In beide gevallen is een ruit van de auto ingeslagen. De verdachte is ingesloten.

Politie houdt dronken automobilist aan

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Hekellaan in s-Hertogenbosch een 21-jarige dronken automobilist uit Rosmalen tot stoppen gedwongen. De man reed zeer gevaarlijk en vloog een paar maal bijna de bocht uit. De man negeerde stoptekens van de agenten, maar kon verderop worden klemgereden. De verdachte bleek bijna driemaal de alcohollimiet te hebben overschreden en is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Politie houdt fietsendieven aan

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond Op de Handelskade en op het Emmaplein in s-Hertogenbosch drie Bosschenaartjes (12,14 en 15 jaar oud) aangehouden voor diefstal van een fiets. Getuigen hadden gezien dat het drietal de fiets wegnam en belde de politie, deze wisten het drietal aan de hand van het signalement aan te houden. De jongens zijn voor verhoor ingesloten.

Politie houdt man aan voor belediging

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Parade in s-Hertogenbosch een 28-jarige man uit Zaltbommel aangehouden voor belediging. De man was bij een opstootje in een horecagelegenheid door de portiers buitengezet en wilde zich niet verwijderen. Toen agenten aangaven dat hij toch echt moest vertrekken, schold hij hen uit. Hij is aangehouden en ingesloten.

Politie houdt drie verdachten aan

s-Hertogenbosch/Heusden De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag aan het Potgieterhof in s-Hertogenbosch twee inwoners uit die plaats van 16 en 17 jaar oud en een 19-jarige man uit Boxtel aangehouden. Agenten gingen terplaatse n.a.v. een inbraak bij een drogisterij aan de Zuiderparkweg, waar vermoedelijk sigaretten en parfum werden buitgemaakt. De inbraak zou gepleegd zijn door vier personen. Op de hoek bij het Potgierhof troffen zij vier mannen aan bij een auto. De 19-jarige man bleek te worden gezocht voor een poging tot inbraak die op 20 september jl. werd gepleegd aan de Veldweg in Heusden, hij is daarop aangehouden en zijn auto is inbeslaggenomen. De 17-jarige Bosschenaar is aangehouden omdat hij zich verbaal zeer agressief en bedreigend uitte tegen de agenten. De 16-jarige Bosschenaar bemoeide zich met de aanhoudingen en wilde zich na een vordering daartoe niet verwijderen. Ook hij is daarop aangehouden. Een 21-jarige Bosschenaar kon zich niet identificeren en gaf een valse naam op, hij kreeg een proces-verbaal. Het drietal is ingesloten. De politie onderzoekt of zij wat te maken hebben met de inbraak in de drogisterij.

Politie houdt drietal aan voor bedreiging en niet voldoen aan vordering

Drunen De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Burgemeester van der Heijdenstraat in Drunen een 19-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor bedreiging van een 58-jarige horecaondernemer. De verdachte had in het verleden in het café klanten lastiggevallen en mocht met twee 18-jarige Drunenaren niet naar binnen. Hij bedreigde daarop de horecaondernemer verbaal met de dood. Het drietal bleef zich daarop irritant ophouden bij het café. De 19-jarige man is daarop aangehouden en ingesloten voor bedreiging. Het tweetal moest zich op bevel van de politie verwijderen en deden dat in eerste instantie. Later die nacht keerden het tweetal weer terug naar de straat en stonden bij het café. De politie heeft ze toen alsnog aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Bromfietster gewond bij aanrijding

Schijndel Vrijdagmiddag is een 18-jarige bromfietster uit Gemonde op de kruising Oetelaarseweg/Oetelaar/Olieeindsestraat in Schijndel gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed in de ri. Van Gemonde en verleende geen voorrang aan een 46-jarige automobilist uit Schijndel. De vrouw liep verwondingen aan arm en benen op. Zij heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Politie pakt verdachte huiselijk geweld op

Sint Michielsgestel De politie heeft zaterdagavond een 18-jarige inwoner uit Sint Michielsgestel in zijn ouderlijke woning opgepakt voor huiselijk geweld. De jongen vroeg zijn zus om een sigaret en kreeg die niet. Daarna ontstak hij in woede en mishandelde zijn zus en vader. Hij verliet daarop de woning. Enige uren later kwam hij weer thuis en kon worden aangehouden. Hij is inverzekeringgesteld.

Politie houdt dronken man in brommobiel aan

Boxtel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Markt in Boxtel een 53-jarige man uit Liempde aangehouden voor het rijden onder invloed in een brommobiel. De man bleek driemaal de alcohollimiet te hebben overschreden. Hij is aangehouden en kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van negen uur.

Politie houdt tweetal aan voor vechten op straat

Sint Oedenrode De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij het uitgaan van een horecagelegenheid aan de Pastoor de Smitsstraat in Sint Oedenrode twee mannen (19-en 27 jaar) uit die plaats aangehouden voor vechten op straat. De oudste van de twee schold de andere man uit, die gooide daarop zijn fiets naar hem, waarop de oudste hem weer sloeg. Beiden zijn daarop aangehouden voor vechten op straat en voor verhoor ingesloten.

Politie houdt twee mannen aan bij controle

Uden De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een controle van een auto op de Oranjestraat in Uden twee mannen aangehouden. De bestuurder, een 24-jarige Udenaar, reed zonder rijbewijs in een onverzekerd voertuig. Verder bleek hij een mes bij zich te hebben.Hij is daarop aangehouden. De agenten namen het voertuig inbeslag omdat de man al meerdere keren zonder rijbewijs had gereden. De bijrijder (29-jarige Veghelaar) schold daarop de agenten uit. Hij werd onder heftig verzet en met gebruikmaking van pepperspray aangehouden. Beide mannen zijn voor verhoor ingesloten.

Drie jongens gewond bij aanrijding

Volkel Vrijdagavond zijn drie jongens van 14,15-en 16 jaar oud uit respectievelijk Zeeland, Volkel en Odiliapeel op de Antoniusstraat in Volkel gewond geraakt bij een aanrijding met een 20-jarige automobilist uit Volkel. De 15-jarige bestuurder van de bromfiets zat vast aan het stuur en moest door de brandweer worden bevrijd. Een traumateam verleende ondersteuning. Het 15-en 16-jarige slachtoffer zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het 14-jarige slachtoffer is terplaatse behandeld en kon naar huis. Het drietal reed zonder verlichting op één bromfiets, zonder helm, zonder verlichting en zonder kentekenplaat, terwijl de bromfiets onverzekerd was. Een automobilist reed vanaf een feestterrein de weg op en zag het drietal door het donker niet aankomen, waarna een aanrijding ontstond.

Dronken fietser zwaar gewond

Veghel In de nacht van zaterdag op zondag is een 23-jarige dronken fietser uit Veghel op de Pastoor van Haarenstraat in zijn woonplaats ernstig gewond geraakt. De man reed met zijn fiets tegen een geparkeerde auto en kwam ten val. Hij liep ernstig aangezichtsletsel op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Snelheidsduivel zonder rijbewijs aangehouden

Oss De politie heeft vrijdagavond op de Graafsebaan in Oss een 19-jarige Udenaar aangehouden voor een grove snelheidsovertreding. De man reed 133 km/h waar slechts 80 km/h was toegestaan. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en kon zich niet identificeren. Hij is aangehouden en na verhoor met drie bekeuringen op zak heengezonden.

Politie houdt man aan voor zware mishandeling

Oss De politie heeft vrijdagavond op de Havikstraat in Oss een 20-jarige Ossenaar aangehouden voor zware mishandeling. De man wordt ervan verdacht eerder die avond in een parkje aan de Vijversingel in Oss een 18-jarige plaatsgenoot ernstig te hebben mishandeld met een honkbalknuppel. Het slachtoffer liep daarbij ernstig hoofdletsel op en is per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis. De verdachte is ingesloten en inmiddels inverzekeringgesteld. De verdachte verkeerde in de veronderstelling dat het slachtoffer een paar hennepplanten uit zijn tuin had weggehaald en was daarna volgens zijn zeggen geflipt.


--

De agenten hielden op de Havikstraat in Oss tevens een 19-jarige Ossenaar met een mes aan. Toen zij naar buiten kwamen met de 20-jarige arrestant, riep hij de verdachte aan i.v.m. de mishandeling. Agenten gaven hem opdracht zich te verwijderen. Toen hij dat niet deed is hij aangehouden. Bij zijn aanhouding gooide hij een mes weg.

Politie houdt dronken man aan

Oss De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Eikenboomgaard in Oss een 50-jarige dronken Ossenaar aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man viel steeds portiers van een horecagelegenheid lastig. Op vordering van de politie wilde hij niet vertrekken. Hij is daarop aangehouden en ingesloten.

Politie houdt twee vechtersbazen aan

Oss De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Eikenboomgaard in Oss twee vrienden uit die plaats van 21-en 22 jaar aangehouden voor vechten op straat. De jongste verdachte heeft een relatie met de ex-vriendin van de oudste verdachte. Laatstgenoemde kon dit niet verkroppen en sloeg zijn vriend, die hem weer terugsloeg. Beiden zijn voor verhoor ingesloten.

Man geeft valse naam op bij rijden zonder rijbewijs

Oss De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij een routinecontrole op de Molenstraat in Oss, een 21-jarige Nijmegenaar aangehouden voor o.a. het opgeven van een valse naam. Bij controle bleek dat de man in een onverzekerde auto reed, zich niet kon identificeren, geen rijbewijs had en een valse naam opgaf. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Politie houdt man aan voor belediging en dronkenschap

Cuijk De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Beversestraat in Cuijk een 22-jarige man uit Boxmeer aangehouden voor openbare dronkenschap, belediging en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij schold de agenten uit en wilde zijn naam niet opgeven. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.