Politie Zaanstreek-waterland
Nieuwsberichten zondag 30 september

Zaanstreek-Waterland, 30-09-2007 * Vermiste Rowan Vree terecht, politie zoekt daders overval Zaandam en mishandeling Purmerend

Rowan Vree terecht

Purmerend, 28 september 2007

Rowan Vree uit Purmerend is terecht. Het 14-jarige meisje werd vrijdag gevonden bij het Centraal Station in Amsterdam. De politie kwam Rowan op het spoor door een combinatie van recherchewerk en een tip. Rowan Vree werd sinds vorige week vrijdag vermist.

Politie zoekt getuigen brutale inbraak

Koog aan de Zaan, 28 september 2007, 16:23 uur

Op klaarlichte dag hebben onbekenden vrijdagmiddag ingebroken in een woning aan de Oliemolen in Koog aan de Zaan. De politie is op zoek naar mensen die tussen halfeen en vier uur 's middags in de omgeving van de woning iets gezien hebben. De woning werd overhoop gehaald en de daders gingen ervandoor met onder andere sierraden, papieren en een kluis. De politie startte direct een buurtonderzoek en medewerkers van Forensische Opsporing werden ingeschakeld om sporenonderzoek te doen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Zaandam-West via 0900-8844.

Politie zoekt daders overval

Zaandam, 28 september 2007, 17:49 uur

De politie is een onderzoek gestart naar een overval op het Gulf tankstation aan De Weer in Zaandam. Op het moment van de overval, vrijdagmiddag rond kwart voor zes, waren er twee medewerksters in de shop aanwezig. Onder bedreiging van een vuurwapen werden zij door twee daders gedwongen de inhoud van de kassa af te geven. Daarna gingen de mannen er te voet vandoor richting de kinderboerderij, gevolgd door twee omstanders die door een van de medewerksters waren gewaarschuwd. De omstanders verloren het duo, een negroïde en een blanke man, op de Dodonaeuslaan uit het oog. De politie zette direct een zoekactie op touw, waarbij een speurhond en een helikopter werden ingezet. De blanke man is ongeveer 25 jaar, droeg een beige corduroy driekwart jas en heeft opvallend lichtblauwe ogen. De negroïde man heeft kort zwart haar, droeg een zwarte driekwart jas en wordt rond de 30 jaar geschat. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de recherche via 0900-8844.

Politie pakt jeugdoverlast aan

Zaandijk, 28 september 2007, 23:23 uur

Naar aanleiding van klachten uit de wijk, heeft de politie vrijdagavond in de omgeving van het Paukenhof en het Bannehof actie ondernomen tegen overlast door de jeugd. Bij het Paukenhof troffen de politiemensen geen jongeren aan. Rondom het Bannehof en het Rooswijkplein was veel jeugd aanwezig, die met hun brommers overlast veroorzaakten en op de openbare weg alcohol dronken. De politiemensen brachten vijf bromfietsen over naar het politiebureau voor technisch onderzoek. Eén vermoedelijk van diefstal afkomstige brommer werd in beslag genomen. Daarnaast werden diverse jongeren beboet voor snelheid, verlichting, niet dragen van een helm en voor alcohol drinken op straat.

Alcohol, drugs en wapens

Purmerend, 29 september 2007, 04:46 uur

Bij een routinecontrole heeft de politie een 31-jarige automobilist uit Koog aan de Zaan aangehouden voor rijden onder invloed en bezit van harddrugs en wapens. De politie zette de man op de Waterlandlaan aan de kant voor een blaastest. Toen bleek dat hij vermoedelijk teveel had gedronken werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de fouillering troffen de politiemensen een wikkel met vermoedelijk cocaïne aan. Daarop werd besloten ook de auto van de man te controleren. Daaruit kwamen een broodmes, gebruikte wikkel, slagvoorwerp, neppistool, priem, zakje wiet en een schroevendraaier tevoorschijn. Deze goederen werden in beslag genomen. Daarnaast bleek de man nog een zevental geldboetes open te hebben staan.

Politie zoekt daders mishandeling

Purmerend, 29 september 2007, 04:57 uur

De politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling van een 24-jarige Purmerender. Het slachtoffer fietste in de nacht van vrijdag op zaterdag rond halfdrie op de Wilhelminalaan. Toen hij ter hoogte van de Vooruitstraat een groepje van vijf jongens gepasseerd was, ontstond een woordenwisseling. Het slachtoffer stapte van zijn fiets en werd door een van de jongens, een blanke jongen met donker stekeltjeshaar, bedreigd met een mes. Een andere jongen, negroïde met een driekwartjas, schopte hem onderuit en vervolgens werd het slachtoffer meerdere malen geschopt en geslagen, voornamelijk in het gezicht. De andere drie jongens zijn licht getint. Het slachtoffer liep door de mishandeling een gezwollen gezicht, afgebroken tanden en kiezen en een gekneusde neus op en moest in het ziekenhuis worden behandeld. De politie verzoekt mensen die iets weten of gezien hebben van de mishandeling te bellen met politiewijkteam Purmerend-Centrum via 0900-8844.

Auto over de kop

Westzaan, 29 september 2007, 05:53 uur

Na een verkeersongeval op de A8 heeft de politie een 32-jarige automobiliste uit Broek op Langedijk aangehouden. De vrouw verloor de macht over het stuur waarna ze met haar auto in de berm belandde. Hoewel het voertuig een aantal maal over de kop sloeg, bleef de bestuurster ongedeerd. Zij bleek tweeënhalf keer zoveel te hebben gedronken dan is toegestaan. De politie heeft het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

Vrouw bekneld na aanrijding

Zaandijk, 29 september 2007, 15:36 uur

Bij een verkeersongeval op de provincialeweg Zaandam-Castricum is zaterdagmiddag een 32-jarige automobiliste uit Zaandam gewond geraakt. De vrouw reed vanuit de Morgenstarstraat de Provincialeweg Zaandam-Castricum op. Omdat op de rechter rijstrook een file stond, reed zij tussen de auto's door de linker rijstrook op. Daarbij zag ze een van links naderende bestelbus over het hoofd. De bestuurder van de bus, een 28-jarige man uit Wormerveer, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw moest door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd en werd met letsel aan borst en buik overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bestelbus en zijn passagier bleven ongedeerd. Bij de botsing raakte nog een derde auto, die in de file stond, beschadigd. Politiemensen van de afdeling verkeersondersteuning werden ingezet om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval.

Getuige tipt politie over dronken bestuurder

Westzaan, 30 september 2007, 00:05

Op aanwijzing van een getuige heeft de politie zaterdagnacht een 44-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden die een auto bestuurde terwijl hij teveel had gedronken én een rijontzegging had. De getuige zag de man over de A10 slingeren en belde de politie. Overige weggebruikers moesten remmen en uitwijken om een aanrijding met de beschonken bestuurder te voorkomen. De getuige bleef de man volgen en zette zijn gevarenlichten aan in een poging medeweggebruikers te waarschuwen. Aan het einde van de A8 reed de man rechtdoor over het gras van de rotonde en vervolgde al slingerend zijn weg. Op de Twiskelaan in Assendelft parkeerde hij zijn voertuig en kon hij worden aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Aanhoudingen in uitgaansgebied

Purmerend, 30 september 2007, 04:01 uur

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen in de leeftijd van 17 tot 20 jaar uit Purmerend en Amsterdam aangehouden. Surveillerende agenten stuitten in de Kalversteeg op een groep jongeren die ruzie met elkaar had. Nadat de groep een aantal maal gevorderd werd om weg te gaan, begonnen enkele jongens zich agressief te gedragen richting de politiemensen. Toen een van de jongens werd aangehouden, probeerden anderen dit te beletten. Uiteindelijk werden drie jongens overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Auto uit garage gestolen

Oostzaan, 30 september 2007, 09:58 uur

Vanuit de garage van een woning aan de Dahliasingel in Oostzaan is een zilverkleurige Peugeot 307 met kenteken 73-NZ-HS gestolen. Daartoe werd eerst ingebroken in de woning om de sleutels van de auto te pakken te krijgen. De diefstal vond tussen zaterdagavond halftwaalf en zondagochtend kwart voor tien plaats.


Laatst gewijzigd 30-09-2007 15:57