Ingezonden persbericht

Persbericht 30-09-2007

Brons voor sportklimmer Verhoeven tijdens Worldcup Belgie

Tijdens de Worldcup Sportklimmen van afgelopen weekend in het Belgische Puurs heeft het 22 jarige Nederlandse sportklimtalent Jorg Verhoeven wederom een podiumplaats behaalt. Hij behoud hiermee zijn eerste positie in de Worldcup ranglijst 2007.

Met minder dan een week rust, na het Wereldkampioenschap in Spanje, maakten de meeste internationale toppers een vermoeide indruk. Verhoeven ging als zevende door naar de finale, maar wist in deze finale het merendeel van de concurenten achter zich te houden. Het podium was identiek aan die van het WK: Op de eerste plaats eindigde de Spaanse wereldkampioen Ramón Julian Puigblanque, de zilveren medaille ging naar zijn landgenoot Patxi Usobiaga.

De Amsterdammer Casper ten Sijthoff leek net als tijdens het WK voor een verassing te gaan zorgen door zich als 12de te plaatsen voor de halve finale. Helaas had ook hij de vermoeidheid van het WK nog in de armen en eindigde hij uiteindelijk op een 19de plaats.

Nieuwegeinse Vera Zijlstra mocht ook door naar de halve finales. Zij eindigde als 20ste. Bij haar tweede optreden in de discipline speedklimmen veroverde zij een 10de plaats.

Met nog drie Lead World Cups te gaan, en steeds beter in vorm rakende Spanjaarden, wordt Jorgs strijd om de Wereldbeker een spannende.

Resterende Lead Worldcups
13-10 Kazo (Japan)
02-11 Valence (Frankrijk)
17-11 Kranj (Slovenie)
Resultaten Nederlanders

Discipline leadklimmen
Jorg Verhoeven        Innsbruck            1ste
Casper ten Sijthoff   Amsterdam          19de
Timo Tak                Breda                 29ste
Nicky de Leeuw       Rotterdam           45ste

Vera Zijlstra            Nieuwegein         20ste

Discipine speedklimmen
Vera Zijlstra                  10de

Volledige resultaten:
http://www.ifsc-climbing.org/?page_name=result

Website Worldcup Puurs:
http://www.worldcuppuurs.com