Blue Man Group geeft laatste show in Amsterdam

30/09/2007 20:07



Joop van den Ende Theaterproducties



BLUE MAN GROUP GEEFT SPETTERENDE LAATSTE SHOW
Nederland kleurt voor de laatste keer blauw

Na 300 shows en ruim 250.000 bezoekers is het zover: het theater- en muziekspektakel Blue Man Group stopt in Amsterdam. Vanavond geeft Blue Man Group de laatste show in Theater Fabriek Amsterdam, waar deze op 16 december 2006 in première ging. Daarmee komt echter geen einde aan het Europese avontuur van Blue Man Group. Wegens groot succes reist de show door naar Stuttgart gevolgd door andere Europese steden.

Vlak voor aanvang van de allerlaatste show doken de drie Blue Men nog één keer op om een cheque van 10.000 euro te overhandigen aan Peter Faber, ambassadeur van Stichting Kika (Kinderen Kankervrij). Blue Man Group heeft dit bedrag verdiend met het veilen van 300 unieke schilderijen die tijdens de shows zijn gemaakt. Het bedrag komt ten goede aan onderzoek waarmee zeven kinderkankercentra in Nederland versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker.

Theater Fabriek Amsterdam
Theater Fabriek Amsterdam is gevestigd op het Oostenburgereiland, voorheen het werkterrein van V.O.C., het Werkspoor en Stork. Dit gebied is momenteel volop in ontwikkeling tot een uniek werk- en woongebied met architectuur op hoog niveau; een combinatie van authentieke gebouwen met spraakmakende nieuwbouw. Een van die gebouwen is de Amsterdam Convention Factory (ACF). Theater Fabriek Amsterdam maakt onderdeel uit van de ACF. Een unieke locatie die zich leent voor de meest uiteenlopende evenementen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.bluemangroup.nl