Ingezonden persbericht

Carlo van Dam sluit laatste F3-weekend met winst af!
---

OSCHERSLEBEN, 30 SEPTEMBER, 2007 - Met een overwinning heeft Carlo van Dam het Duits Formule 3 kampioenschap glorieus weten af te sluiten. De nieuwe kampioen in de ATS Formule 3 Cup bewees op het circuit van Oschersleben (Duitsland) nog maar eens dat alleen hij aanspraak maakt op de titel. Ook in de eerste manche gaf de Vlaardinger zijn visitekaartje af. Na een indrukwekkende inhaalrace eindigde hij opnieuw op het podium door als derde te finishen. De rijder van Van Amersfoort Racing pakte dit seizoen totaal 9 overwinningen, 10 polepositions, 7 snelste raceronden en 16 podiums. Ook in de Rookie Cup was Van Dam heer en meester. De rijder met startnummer 8 pakte daarin 150 punten. In de komende periode zit S-T-A-R-T-coureur bepaald niet stil. Door het behalen van de titel krijgt Van Dam een heuse test aangeboden in de GP2. Daarnaast is hij zich flink aan het oriënteren op het nieuwe autosportseizoen.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
Op een opdrogende baan ging Van Dam op vrijdag met slicks naar buiten. In de eerste vrije training probeerde hij diverse afstellingen uit en legde beslag op de vierde plek. In de tweede sessie stond Van Dam na de eerste run direct bovenaan totdat de regen met bakken uit de hemel kwam vallen. Hij benutte deze resterende periode om de wagen naar een regenset-up neer te zetten. Op zaterdag stonden twee kwalificaties op het programma. Van Dam trotseerde de regen en wist na drie rondjes op de 3,696 meter lange baan de snelste tijd op de chrono's te zetten. De overige deelnemers beten zich stuk op de tijd van Van Dam, waardoor hij de tiende poleposition van het seizoen scoorde. In de afsluitende tijdtraining ging het nog harder regenen. Door de vele gele vlagsituaties had hij slechts een paar ronden om een tijd neer te zetten. Van Dam werd als tweede afgevlagd en moest slechts Frédérick Vervisch voor zich dulden.

RACE 01 + 02:
Van Dam kwam bij de eerste race niet goed weg. Door problemen met de versnellingen zakte hij bij de start terug naar de achtste positie. In een regenspray die veroorzaakt werd door de rijders voor hem, moest Van Dam alle zeilen bijzetten om het tempo te volgen. Van Dam gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich terug in de wedstrijd. Door het wegvallen van Récardo Bruins Choi en het passeren van Matteo Chinosi werd hij na elf ronden als derde afgevlagd. In de laatste race van het seizoen kwam Van Dam goed uit de startblokken en wist Vervisch voor het ingaan van de eerste bocht ternauwernood te passeren. Daarna maakte Van Dam korte metten met de Belg en liep snel bij hem weg. Van Dam raakte op stoom en wist in de achtste ronde de snelste rondetijd op de klokken te zetten. De regerend kampioen pakte op zondagmiddag verdiend zijn negende overwinning van het seizoen!

CARLO VAN DAM: "Ik heb dit weekend opnieuw laten zien dat ik de beste was. Ik heb het gehele Formule 3 seizoen gedomineerd en pakte vandaag alweer mijn negende overwinning. Ik wil nogmaals mijn team Van Amersfoort Racing bedanken. Ze hebben dit jaar een superauto neergezet en ik heb het karwei goed afgemaakt. Door voortijdig het Formule 3-kampioenschap binnen te halen is mijn vizier al volledig gericht op volgend seizoen. Ik ben momenteel veel met mijn sponsoren bezig en bekijken alle opties voor 2008. Over een maand (1 november aanstaande) maak ik alvast kennis met de GP2. Door het behalen van de titel krijg ik een test aangeboden bij BCN Competicion op het circuit van Paul Ricard. Ik kijk hier ontzettend naar uit!"

UITSLAG ATS FORMULE 3 CUP, RACE 01, 29 SEPTEMBER 2007, OSCHERSLEBEN:

01. Frédérick Vervisch, JB Motorsport, 19:37.095
02. Nico Verdonck, JB Motorsport, + 13.094
03. CARLO VAN DAM, VAN AMERSFOORT RACING, + 27.346

UITSLAG ATS FORMULE 3 CUP, RACE 02, 30 SEPTEMBER 2007, OSCHERSLEBEN:

01. CARLO VAN DAM, VAN AMERSFOORT RACING, 25:31.713

02. Matteo Chinosi, Ombra Racing, + 08.237
03. Frédérick Vervisch, JB Motorsport, + 10.375

EINDSTAND KAMPIOENSCHAP ATS FORMULE 3 CUP 2007:
01. CARLO VAN DAM, VAN AMERSFOORT RACING, 159 punten
02. Frédéric Vervisch, JB Motorsport, 127 punten
03. Nico Verdonck, JB Motorsport, 98 punten
04. Récardo Bruins Choi, Van Amersfoort Racing, 95 punten

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).

© 2003 - 2007 All Rights Reserved - www.thepitbox.nl